11 Απρ 2016

Πλώρη για... Ελλάδα αντί Τουρκίας βάζουν τα κρουαζιερόπλοια

Στην Ελλάδα κατευθύνονται ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια, που είχαν αρχικά......
προορισμό την Τουρκία, καθώς πλέον, ο φόβος των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αλλάξει τη... ρότα των υπευθύνων που αναζητούν πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Ν-tv, ο τουρισμός στη γείτονα χώρα έχει πληγεί σημαντικά από τις συνεχείς επιθέσεις, με αποτέλεσμα στα τουρκικά λιμάνια θα δέσουν φέτος σαφώς λιγότερα κρουαζιερόπλοια από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Μετά τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο και το Μάρτιο οι ναυτιλιακές εταιρείες αλλάζουν τις διαδρομές τους, δεδομένου μάλιστα ότι και οι ίδιοι οι τουρίστες δεν θέλουν να πάνε πλέον στην Τουρκία.

Τρανταχτό παράδειγμα, το νέο κρουαζιερόπλοιο "Carnival Vista" της εταιρείας Carnival Cruise Line, το οποίο θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι την 1η Μαίου και δεν θα κατευθυνθεί προς τη Σμύρνη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Αντί της Σμύρνης θα παραμείνει περισσότερο χρόνο στην Αθήνα και την Κρήτη. Επίσης και το κρουαζιερόπολοι "Sea Cloud" δεν θα περιλάβει στο πρόγραμμά του την Κωνσταντινούπολη αυτό το καλοκαίρι. Η ομώνυμη ναυτιλιακή εταιρεία θα ξεκινά την κρουαζιέρα από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει επίσης εκεί.

Την αλλαγή η εταιρεία την αιτιολόγησε με την αυξημένη επικινδυνότητα στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα η ναυτιλιακή εταιρεία MSC έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα προσεγγίζει τουρκικά λιμάνια έως την άνοιξη του 2018 και ότι ήδη τα προγραμματισμένα ταξίδια το καλοκαίρι του 2017 και την άνοιξη του 2018 θα αντικατασταθούν με προορισμούς στην Ελλάδα, κάτι το οποίο εταιρεία έκανε ήδη για τη φετινή σεζόν.
Οπως σημειώνει το Ν-tv στην ιστοσελίδα του, οι εταιρείες αυτές δεν είναι οι πρώτες που αντιδρούν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, διαγράφοντας προορισμούς της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων το έχουν ήδη κάνει και οι εταιρείες Aida και η θυγατρική της Costa Crociere, και η Norwegian Cruise συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρείων της Oceania Cruises και Regent Seven Seas Cruises.
Πηγή: newmoney.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...