18 Απρ 2016

14.000 ευρώ (την εβδομάδα) για τη βίλα Λιάπη

Φρίξος Δρακοντίδης
Μπίζνες με τη βίλα στη Μύκονο
Σκληρός διαπραγματευτής στις νέες του μπίζνες, ο Μιχάλης Λιάπης δεν συζητά να νοικιάσει με λιγότερα από 2.000 ευρώ το βράδυ........
την πολυτελή του έπαυλη στη Μύκονο. Σε τραπεζικό λογαριασμό της Bank of Valletta στη Μάλτα κατατίθενται τα χρήματα.
Νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αν και βρίσκεται μέσα στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου φορώντας γυαλιά ηλίου με φακούς σκούρου χρώματος, δύσκολα περνά απαρατήρητος.

Είναι κι εκείνη η ιστορία με τις πλαστές πινακίδες που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα, οπότε ένας ακόμα λόγος για να συγκεντρώνει τα βλέμματα στις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού δημόσιες εμφανίσεις του.

Εκείνος όμως, σαν να μη συμβαίνει τίποτα -τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να δείξει, όντας χαλαρός και ήρεμος, είναι σχεδόν υπνωτισμένος από τη μουσική που ηχεί από τα ακουστικά που έχει περασμένα στα αυτιά του.

Ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης περιμένει για να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Μύκονο δίχως να παρατηρείται ίχνος βιασύνης στις κινήσεις του. Ισως να ευθύνεται και ο χαλαρός σκοπός του σύντομου ταξιδιού του στο αγαπημένο του νησί, ο οποίος δεν αφορά κάτι σημαντικό, αλλά μοναχά ένα πέρασμα από την εξοχική του κατοικία στην περιοχή Κούνδουρος για να δει αν όλα είναι εντάξει, δεδομένου ότι έχει κλείσει την επιστροφή του για το βράδυ της ίδιας μέρας.

Οπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ» πέρυσι τον Αύγουστο, ο συνταξιούχος πολιτικός Μιχάλης Λιάπης θεωρείται και επίσημα ξενοδόχος από τον περασμένο Ιούλιο. Τότε πήρε στα χέρια του το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ για τις τουριστικές επαύλεις, αν κι αυτό καταργήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα όποιος διαθέτει από ένα δωμάτιο και πάνω να θεωρείται σήμερα «ξενοδόχος».




Στα ενδότερα της πολυτελούς εξοχικής κατοικίας του πρώην υπουργού. Πισίνα υπερχείλισης με θέα το Super Paradise, έθνικ διακόσμηση και πρόσβαση σε πριβέ παραλία με το αζημίωτο

Γιατί άλλαξε μεσίτη Φέτος ο κ. Λιάπης άλλαξε μεσιτικό γραφείο, παραδίδοντας τα κλειδιά της βίλας στον Φεντερίκο Αρντουίνο, τον Ιταλό ιδιοκτήτη του online τουριστικού πρακτορείου Aqvaliving που ειδικεύεται στην ενοικίαση πολυτελών επαύλεων σε Μύκονο, Πάρο, Ιμπιζα και Φορμεντέρα. Πέρυσι η βίλα Λιάπη νοικιαζόταν σε τουρίστες μέσω της γερμανοτραφούς καλλονής Στέλλας Ουρούμη, συνιδιοκτήτριας της εταιρείας VR Connexion με έδρα το Αμβούργο, όμως για κάποιον λόγο η συνεργασία τους δεν συνεχίζεται και φέτος.

Ο πρώην υπουργός προτίμησε λοιπόν τον έμπειρο Ιταλό ποντάροντας στη φήμη της εταιρείας του που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο Νησί των Ανέμων, ενώ το έργο της έχει προβληθεί σε γνωστά ξένα έντυπα τουριστικού περιεχομένου και όχι μόνο. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν και φέτος, κυρίως από το εξωτερικό, οι τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις στη Μύκονο που νοικιάζονται έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα, με τις περισσότερες μάλιστα συμφωνίες να κλείνονται κάτω από το τραπέζι. Αποτελούν ενδεχομένως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όποιον επιθυμεί την ενίσχυση του εισοδήματός του, αρκεί το γραφείο που θα αναλάβει την ενοικίαση του σπιτιού να μπορεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες κρατήσεις.

Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσω της όσο το δυνατόν καλύτερης παρουσίασης της εκάστοτε κατοικίας μέσα από τις ιντερνετικές σελίδες των τουριστικών πρακτορείων όσο και από τον τρόπο προσέγγισης των ενδιαφερόμενων πελατών από τους υπαλλήλους αυτών των πρακτορείων.

Η βίλα Λιάπη, λοιπόν, παρουσιάζεται μέσα από την ιστοσελίδα της Aqvaliving φέροντας την ονομασία «The Rock» επειδή είναι χτισμένη κυριολεκτικά πάνω σε έναν βράχο που προσφέρει μοναδική θέα στον κόλπο της παραλίας Super Paradise. Σύμφωνα με τη σχετική καταχώρηση, διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια, πισίνα υπερχείλισης, ενώ προσφέρει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα. Το κόστος ενοικίασης για μια βδομάδα ξεκινά από 9.400 ευρώ, αν και σε επικοινωνία μέσω ανταλλαγής email με τον αρμόδιο υπάλληλο το χρηματικό ποσό που ζητήθηκε ήταν αρκετά μεγαλύτερο.

Δεν κάνει παζάρια Καταρχάς διευκρινίστηκε ότι η βίλα Λιάπη είναι διαθέσιμη μόνο για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, οπότε οποιοδήποτε αίτημα για την ενοικίασή της πρέπει να αφορά αυστηρά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Αν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί, για παράδειγμα, να την κλείσει από την 1 Αυγούστου έως 8 Αυγούστου (σύνολο 7 νύχτες), θα του ζητηθεί να πληρώσει 14.000 ευρώ.

Ακόμα και αν ο ενδιαφερόμενος επεκτείνει τη διαμονή του κατά μία επιπλέον εβδομάδα, με το κόστος να ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 28.000 ευρώ (σύνολο 14 νύχτες), «ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης βίλας», όπως εξηγεί στο απαντητικό email ο υπάλληλος της εταιρείας, «δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε έκπτωση του αρχικού ποσού που ζητά, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να δεχθεί καλύτερες προσφορές».

Πέρυσι η τιμή «πόρτας» για τη βίλα Λιάπη είχε οριστεί στα 1.800 ευρώ τη βραδιά, ήτοι 12.600 ευρώ την εβδομάδα, όμως φέτος ανέβηκε στις 2.000 ευρώ τη βραδιά, ήτοι 14.000 ευρώ την εβδομάδα. Αυτό συνέβη αφενός λόγω της αυξημένης ζήτησης και αφετέρου των διαβεβαιώσεων του online τουριστικού γραφείου προς τον πρώην υπουργό ότι δεν θα δυσκολευτεί να πιάσει το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Σε τράπεζα της Μάλτας τα χρήματα Οσο για τον τρόπο πληρωμής, όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του τουριστικού πρακτορείου, γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Bank of Valletta που φέρεται να ανήκει στη Living Holidays Ltd.

Για την οριστικοποίηση της κράτησης απαιτείται ως προκαταβολή το 28% του συνολικού ποσού, δηλαδή 4.200 ευρώ (για 7 διανυκτερεύσεις), ενώ το υπόλοιπο (10.800 ευρώ) πρέπει να πληρωθεί 40 μέρες πριν από την άφιξη των ενοικιαστών.

Τα 1.000 ευρώ επιπλέον που προκύπτουν από το συνολικό ποσό πληρωμής αφορούν το ποσό της εγγύησης που επιστρέφεται στον πελάτη κατά την αναχώρησή του. Το πρακτορείο θα λάβει ως προμήθεια για την κράτηση το 25% του συνολικού ποσού.

Σημειώνεται ότι η περσινή σεζόν, που ήταν και η παρθενική για τη λειτουργία της βίλας Λιάπη ως τουριστικού καταλύματος, είχε συμπέσει με την επιβολή των capital controls.

Τότε οι άνθρωποι του γερμανικού τουριστικού πρακτορείου πρότειναν στους ενδιαφερόμενους πελάτες, σε περίπτωση που ήταν Ελληνες, εφόσον είχαν τη δυνατότητα, να πληρώσουν σε μετρητά ώστε να παρακαμφθούν οι δυσλειτουργίες στις τράπεζες από τα capital controls.

Ταξίδι-αστραπή στη Μύκονο για να επιθεωρήσει τη βίλα εν αναμονή της καλοκαιρινής σεζόν
Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...