20 Απρ 2016

Το Hellenic Highspeed ξεκινά δρομολόγια στα νησιά του Αιγαίου

Εγκαινιάζεται το απόγευμα στο λιμάνι της Ραφήνας το καταμαράν «Hellenic Highspeed».......
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου η Hellenic Seaways. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινίασε σήμερα το ταχύπλοο Hellenic Highspeed στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το Ηellenic Highspeed αποτελεί το πρώτο από τα τρία νέα πλοία της εταιρείας, που παραλαμβάνεται και εγκαινιάζεται, πλήρως ανακαινισμένο σε ό,τι αφορά τις μηχανές, τα συστήματα της γέφυρας και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης, γκαράζ, καταπέλτης), με τη Hellenic Seaways να επιστρέφει στη γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες με ταχύπλοο Επιβατηγό- Οχηματαγωγό έπειτα από τρία χρόνια.

Το επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaways περιλαμβάνει την εκ βάθρων ανακαίνιση ακόμη δύο πλοίων, των Highspeed 7 και Νήσος Σάμος.

Η ανανέωση του στόλου της HELLENIC SEAWAYS γίνεται «με γνώμονα την επέκταση των δρομολογίων την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών και πληρωμάτων καθώς και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».
Το Hellenic Highspeed αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 35 κόμβους εξυπηρετώντας το δρομολόγιο: Ραφήνα – Τήνος – Μύκονος – Πάρος – Ίος – Σαντορίνη. Η ανακατασκευή κόστισε δύο εκατομμύρια ευρώ που προήλθαν από ίδια κεφάλαια.
Η διαδρομή του Ραφήνα – Τήνος – Μύκονος – Πάρος – Ίος – Σαντορίνη διαρκεί 5 ώρες και 45 λεπτά (Ραφήνα – Τήνος 2 ώρες, Ραφήνα – Μύκονος 2 ώρες 30 λεπτά, Ραφήνα – Πάρος 3 ώρες 30 λεπτά, Ραφήνα – Ίος 4 ώρες 45 λεπτά, Ραφήνα – Σαντορίνη 5 ώρες 50 λεπτά).

Ο κ. Α. Αγαπητός, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways, δήλωσε: "Είμαστε υπερήφανοι για το νέο πλοίο που δρομολογούμε, ενώ ακολουθούν ακόμη δύο. Η Hellenic Seaways προχωρά, καινοτομεί και αλλάζει τα δεδομένα ως η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία και επιβεβαιώνει τη συνεχώς ανοδική πορεία, που αποτελεί πρότυπο για το ελληνικό επιχειρείν. Με την αμέριστη στήριξη των μετόχων συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο, κάνοντας τις δεσμεύσεις μας πράξεις. Στη Hellenic Seaways κεντρικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την ενίσχυση του τουρισμού, των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών, της ακτοπλοΐας και συνεπώς της εθνική οικονομίας στο σύνολό της".

Τεχνικά χαρακτηριστικά HELLENIC HIGHSPEED:
  • Τύπος πλοίου: Monohull / Επιβατηγό - Οχηματαγωγό
  • Έτος ναυπήγησης: 1997
  • Χώρα ναυπήγησης: Ιταλία
  • Μήκος: 100μ.
  • Πλάτος: 17μ.
  • Ταχύτητα: 35 κόμβοι
  • Μηχανές: 4 RUSTON 20RK270 (6875 kW MCR 1000) diesel engines, πλήρως επισκευασμένες
  • Επιβάτες: 724 (σε αεροπορικού τύπου ανακλινόμενα καθίσματα, εκ των οποίων 50 θέσεις VIP)
  • Οχήματα: 165
  • Πλήρωμα: 60 άτομα
Για την ανακαίνισή του στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, απασχολήθηκαν περισσότερα από 70 άτομα ενώ δαπανήθηκαν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ για την αγορά και τις εργασίες.
newmoney.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...