31 Αυγ 2011

Επίσκεψη στα οινοποιεία της Νεμέας

Στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά, η εκδήλωση «Μεγάλες Ημέρες Νεμέας» για την προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής.
Ο θεσμός «Μεγάλες Ημέρες Νεμέας» είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου ...
της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργήτικο, μια από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού της Ελλάδας, με παγκόσμια προβολή και καταξίωση.
Όσοι είστε φίλοι του κρασιού μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτές τις ημέρες τη Νεμέα και τα οινοποιεία της.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού που αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς στην περιοχή τον τελευταίο καιρό.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους.
Επίσης, θα γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής.
Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του τριημέρου περιλαμβάνει συζητήσεις με σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του κρασιού και όχι μόνο, συναυλίες, γευσιγνωσίες, πάτημα σταφυλιών, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής και ξεναγήσεις στην περιοχή.
Πληροφορίες: Δήμος Νεμέας, 2746 360132, 2746 360118, συνεταιρισμό Νεμέας, 2746022210, http://www.nemea.gr/article.php?news_id=358
Πηγη : clickatlife.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...