29 Αυγ 2011

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές TORNADO SAILING 2011 οι Πασχαλίδης - Τριγκώνης

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornadο 2011: Στην Κορυφή Του Κόσμου οι Έλληνες Ιστιοπλόοι
Δεύτερος Άθλος για τους Ιστιοπλόους Πασχαλίδη και Τριγκώνη
Στη λίμνη Biel της Ελβετίας, ο Ιορδάνης Πασχαλίδης και ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης έγραψαν άλλη μια σελίδα στο βιβλίο των επιτυχιών τους. Μετά από τέσσερις δύσκολες μέρες αγώνων ιστιοπλοΐας, κέρδισαν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τornado 2011.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ....
έλαβε χώρα στην Ελβετία, ήταν από τα πλέον απαιτητικά πρωταθλήματα τόσο λόγω του ανταγωνισμού όσο και των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών που είχαν να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα. Την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Tornado το σκηνικό του καιρού ήταν τελείως διαφορετικό από τις προηγούμενες ημέρες. Η πρωινή μπουνάτσα συνοδεύτηκε από χαμηλές θερμοκρασίες για να καταλήξει σε ανέμους που έφταναν τους 22 κόμβους. Η επιτροπή των αγώνων αποφάσισε πως η τελευταία μέρα του πρωταθλήματος θα κλείσει με τέσσερις αγώνες, με το δίδυμο Τριγκώνη – Πασχαλίδη να καταλαμβάνει δύο φορές τη δεύτερη θέση, μία φορά την πρώτη θέση και να έχει μία άκυρη εκκίνηση. Η νίκη τους στην ιστιοδρομία της Παρασκευής σε συνδυασμό με τις θέσεις που κατέλαβαν το Σάββατο τους χάρισαν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης μας περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην πορεία του πρωταθλήματος χωρίς στιγμή να το βάζουν κάτω: «Παρά τα προβλήματα (που αντιμετωπίσαμε τις πρώτες ημέρες) με το σκάφος μας τα οποία μας πήραν δύο 24ωρα για να επιδιορθώσουμε, καταφέραμε να το φέρουμε σε ανεκτό επίπεδο ανταγωνισμού. Βέβαια όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πιο προσεκτική επισκευή μιας και τώρα έγινα όλα βιαστικά. Αφού λύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα μετά είχαμε τις καιρικές συνθήκες να μας ταλαιπωρούν για 2 ημέρες αλλά δεν το βάλαμε κάτω και σαλπάραμε για τη νίκη.»
«Οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες στη λίμνη με αλλαγές στην ένταση και τη διεύθυνση των ανέμων. Η μπουνάτσα μας ταλαιπώρησε τις πρώτες ημέρες με το ακριβώς αντίθετο σκηνικό την τελευταία ημέρα. Τελικά καταφέραμε και κερδίσαμε παρά την πρόωρη εκκίνηση που είχαμε στην 3η ιστιοδρομία. Είμαστε ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε μιας και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με το σκάφος μας και ελπίζουμε να καταφέρουμε το ίδιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα γίνει σε 10 ημέρες στην Ιταλία.» δήλωσε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.
Στην κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2011, τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Gaebler Roland και Gaebler Nahid (GER), την τρίτη θέση οι Burvill Brett και Duffield Ryan (AUS) και την τέταρτη θέση οι Μαύρος Νίκος και Ταγκαρόπουλος Αλέξανδρος από την Ελλάδα.
Από το 2005 οι δύο αθλητές αγωνίζονται μαζί και κατακτούν συνεχώς θέσεις στο βάθρο Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με πιο πρόσφατες τις επιτυχίες τους το 2010: ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και χρυσό (το τρίτο σερί) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado στο Torbole (Lake Garda) της Ιταλίας.

Πηγη : redbull.com.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...