31 Αυγ 2011

Κάνετε διαδικτυακά διαλείμματα εν ώρα εργασίας;


Την επόμενη φορά που κάποιος ανώτερος σας στην δουλειά, σας κάνει επίπληξη επειδή σερφάρετε στο διαδίκτυο, μην προσπαθήσετε να απολογηθείτε, μιας και...
στην πραγματικότητα σας κάνει έναν καλύτερο εργαζόμενο.

Η περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να ανανεώσει τους εργαζόμενους και να τους καταστήσει πιο παραγωγικούς, απέδειξε μια νέα μελέτη. Συγκεκριμένα, αυτοί που σέρφαραν στο διαδίκτυο κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα στη δουλειά τους, επέστρεφαν πιο παραγωγικοί στην εργασία τους, από εκείνους που πραγματοποιήσουν κάποιο τηλεφώνημα ή έστελναν ένα μήνυμα από το κινητό τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Lim, που διεξάχθηκε σε ένα δείγμα 96 φοιτητών χωρισμένων σε δύο ομάδες, παρομοίωσε το να επισκεφθεί κάποιος μία ιστοσελίδα που τον ενδιέφερε, σαν να πρόκειται για ένα διάλειμμα για σνακ ή καφέ.

Πάραυτα, υπάρχουν ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών υποδεικνύει ακριβώς την αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή προκαλεί τελικά την αποδιοργάνωση της σκέψης. Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι οι περισσότερες συγκλίνουν ότι κάποιου είδους διάλειμμα είναι αναγκαίο για τους εργαζόμενους.
ΠΗΓΗ  fe-mail

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...