28 Αυγ 2011

Σημαντικές αλλαγές στο Facebook με βλέμμα στο Google+


To Facebook προχωράει πολύ σύντομα σε σημαντικές αλλαγές οι οποίες αφορούν τον τρόπο διαμοιρασμού του περιεχομένου κάθε χρήστη αλλά και …
νέων ρυθμίσεων απορρήτου, σαφώς επηρεασμένες από το Google+ τη νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Google η οποία έχει δημιουργήσει αίσθηση.
Ίσως η πιο ενδεικτική αλλαγή είναι η δυνατότητα για εύκολη επιλογή συγκεκριμένου ατόμου ή ατόμων οι οποίοι θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να δουν το μήνυμα που ανεβάζει ο χρήστης. Έτσι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του status του ή κατά το ανέβασμα φωτογραφιών, ο χρήστης θα έχει στη διάθεση του ένα drop down μενού όπου θα επιλέγει ποιος θα μπορεί να δει το νέο του μήνυμα/φωτογραφία. Πολύ σύντομα στο μενού θα προστεθεί και η δυνατότητα επιλογής ομάδας χρηστών (group) που έχει δημιουργήσει από πριν ο χρήστης.
Στο πάντα σοβαρό θέμα των ρυθμίσεων απορρήτου, το Facebook προχωρά σε αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των Tags για τις φωτογραφίες. Ειδικότερα, οι χρήστες θα είναι σε θέση να εγκρίνουν η να απορρίψουν κάποια επισήμανση (tag) του προφίλ τους σε φωτογραφία που έχει κάνει φίλος/φίλη τους πριν όμως αυτή δημοσιευθεί στο προφίλ τους. Με το παλιό σύστημα το tag ενός προφίλ χρήστη εμφανιζόταν κατευθείαν και ο χρήστης που δε το επιθυμούσε θα έπρεπε να το αφαιρέσει εκ των υστέρων.
Μάλιστα με τις νέες ρυθμίσεις, ο χρήστης του Facebook έχει τον πλήρη έλεγχο στο ποιος μπορεί να τον επισημάνει σε φωτογραφία καθώς δίνεται η δυνατότητα ολικού αποκλεισμού χρηστών που θα έχει προεπιλέξει έτσι ώστε να τους αφαιρεθεί η δυνατότητα να σας επισημάνουν μελλοντικά σε οποιαδήποτε φωτογραφία.
Σημαντική είναι και η αφαίρεση της υπηρεσίας Places από ξεχωριστή ενότητα η οποία πλέον ενσωματώνεται ως επιλογή στη μπάρα δημοσιεύσεων. Με το Places γίνεται εφικτή η καταχώρηση στο προφίλ του χρήστη της ακριβή τοποθεσίας που βρίσκεται (check in) όπως ακριβώς κάνουν άλλες υπηρεσίες όπως το Foursquare και το Gowalla. Στα πλαίσια αυτής της αλλαγής, το εικονίδιο της υπηρεσίας θα εξαφανιστεί από την εφαρμογή του Facebook για το iPhone και το Android και θα αντικατασταθεί από το κουμπί Nearby το οποίο θα εμφανίζει πρόσφατα check in γύρω από την περιοχή που βρίσκεστε.
 
Στις υπόλοιπες αλλαγές ξεχωρίζει η πιο ευκρινής θέση του κουμπιού View Profile As το οποίο βρίσκεται πλέον στο πάνω δεξί μέρος του προφίλ σας και δίνει τη δυνατότητα να δείτε το προφίλ σας όπως ακριβώς το βλέπει κάποιος συγκεκριμένος χρήστης.
Πηγή : techit.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...