31 Αυγ 2011

UNWTO: Online εργαλειοθήκη για τη διαχείριση ενέργειας & κόστους

Μετά από τρία χρόνια δοκιμών και εκτεταμένης έρευνας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), και οι συνεργάτες του εισάγουν ένα online εργαλείο σε βοήθεια των ξενοδοχείων κατά την αξιολόγηση της ενεργειακής τους κατανάλωσης αλλά και για τη βελτίωση της ενεργειακής διαχείρισης και τη μείωση....
του κόστους.
Η ηλεκτρονική εργαλειοθήκη Ξενοδοχειακών Ενεργειακών Λύσεων (HES), το κύριο πρότζεκτ απόδοσης λύσεων ενέργειας στα ξενοδοχεία, παρέχει στους ξενοδόχους μια έκθεση η οποία δείχνει την τρέχουσα χρήση της ενέργειας και συνιστά τη λήψη κατάλληλων τεχνολογιών ανανεώσιμης ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης. Ορίζει επίσης τι είδους εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών μπορούν να αναμένουν τα ξενοδοχεία από τις πράσινες επενδύσεις τους μέσα από μια επιστροφή επενδυτικού υπολογισμού.
Ο έλεγχος των εργαλείων ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο σε περισσότερες από 100 ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε τέσσερις διαφορετικούς πιλοτικούς προορισμούς: Haute-Savoie, στη Γαλλία, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στην Ισπανία, Βόννη, στη Γερμανία, και Strandja, στη Βουλγαρία, με πολύ θετικά σχόλια από τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και τους διαχειριστές.
Το ηλεκτρονικό εργαλείο θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://www.mdsideas.com/unwto/ και θα παρέχεται δωρεάν σε όλες τις επιχειρήσεις που θα εγγραφούν σε αυτό.
ΠΗΓΗ  ltcnews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...