30 Αυγ 2011

Μουσικά βραβεία MTV 2011, οι αληθινοί σταρ λιγοστεύουν


ΑΠΟΝΟΜΗ. Ολα έγιναν όπως έπρεπε. Η Κέιτι Πέρι, η κουκλίτσα με τα μοβ και η Αντέλ, όπως πάντα μαυροφορεμένη, ήταν οι .....
νικήτριες της βραδιάς.
Η Lady Gaga ντύθηκε άνδρας, η Μπιγιονσέ ανακοίνωσε χαϊδεύοντας την κοιλιά της στο τέλος της εμφάνισής της στη σκηνή ότι είναι έγκυος (με ασύμμετρο πορτοκαλί φόρεμα για να γράφει καλά στα ταμπλόιντ), η Εϊμι Γουαϊνχάουζ ήταν απούσα με το αναμενόμενο, δακρύβρεχτο αφιέρωμα, γιατί πουλάει πολύ το κορίτσι μετά θάνατον. Και η μουσική;
Λος Αντζελες, Nokia Theatre, μουσικά βραβεία MTV 2011. Η δόξα ξεθωριάζει, οι αληθινοί σταρ αρχίζουν να λιγοστεύουν και το εκρηκτικό σόου απαιτεί σωστή σκηνοθεσία και κυρίως, ευφυές σενάριο. Αυτό που πρέπει να γίνει, γίνεται με το απαραίτητο ταρατατζούμ και τα βραβεία δίνονται χέρι με χέρι, το auto cue λειτουργεί τέλεια, καθώς γίνονται οι απαραίτητες ευχαριστίες από το μικρόφωνο σε φίλους, γονείς και θαυμαστές, κάποιοι χορεύουν, άλλοι τραγουδούν, άλλοι τραγουδούν και χορεύουν, και όλοι μαζί στο φινάλε, γυρίζουν σπίτι για να δουν τη μαγνητοσκοπημένη εκδοχή.
Η δόξα χάνεται και η Lady Gaga φεύγει με μόλις δύο βραβεία MTV, για το καλύτερο γυναικείο βίντεο (Born this way), αφού δεν κατορθώνει να σοκάρει πλέον κανέναν. Τα έχει δοκιμάσει όλα. Μετά το ανσάμπλ με το ωμό κρέας, εμφανίστηκε σαν το alter ego της, Τζο Καλντερόουν, σαν άνδρας με ροκαμπίλι περούκα και λευκό Τ-σερτ, αν και θύμιζε μάλλον περισσότερο τραβεστί.
Η δόξα σβήνει και μια σούπερ σταρ των βραβείων MTV η Μπρίτνεϊ Σπίαρς τιμάται στα 30 της χρόνια για την προσφορά της στη μουσική βιομηχανία. Ειρωνεία; Εχει ξεχάσει άραγε κανείς την απογοητευτική της εμφάνιση (και το κράξιμο) στην περσινή απονομή;
Η Αντέλ, με την απίστευτη φωνή, απέσπασε τρία βραβεία για το «Rolling in the deep» (καλλιτεχνικής διεύθυνσης, μοντάζ, φωτογραφίας), όχι όμως τα σημαντικά του θεσμού.
Η Κέιτι Πέρι πάλι, με μοβ μαλλιά και ροζ μπλούζα, ανέβηκε δύο φορές στη σκηνή για να ευχαριστήσει για τα βραβεία της, βίντεο της χρονιάς και οπτικών εφέ για το «Firework».
Ο Τζάστιν Μπίμπερ -για τα απαραίτητα ουρλιαχτά στο κοινό- έκοψε τη φράντζα για να φανεί λίγο μέτωπο, φόρεσε γυαλιά μυωπίας για πιο σοφιστικέ στυλ και ευχαρίστησε τον Θεό, που του χάρισε βραβείο MTV για το καλύτερο ανδρικό βίντεο της χρονιάς. Και όπως είχε ανακοινωθεί, ο Τόνι Μπένετ ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει την ηχογράφηση του τζαζ κομματιού «Body and soul» με την Εϊμι Γουαϊνχάουζ τον Μάρτιο. «Δεν μπορείς να είσαι απλώς τραγουδιστής της τζαζ. Ή το ’χεις, ή δεν το ’χεις», είπε ο 85χρονος Μπένετ. «Η Εϊμι είχε όλο το πακέτο».
Πηγη: news.kathimerini.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...