30 Αυγ 2011

Θέλω καλό και προσιτό smartphone, να πάρω Sony Ericsson Mini, LG P500 ή Samsung Galaxy Mini;


Θέλω να αγοράσω ένα προσιτό smartphone για την αδερφή μου και έχω καταλήξει σε 3 επιλογές, το Sony Ericsson Mini, LG P500 και το Samsung Galaxy Mini. Δεν θέλω να δώσω περισσότερα λεφτά, ποιο από τα 3 μου προτείνετε;....
Τα 3 κινητά είναι εξαιρετικά και απευθύνονται σε χρήστες που δεν θέλουν να πληρώσουν πολλά αλλά θέλουν να έχουν όλες τις λειτουργίες ενός smartphone.
Sony Ericsson Mini: βγήκε πρόσφατα και δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το Sony Ericsson Xperia X10 mini που είναι ο προκάτοχός του. Έχει την τελευταία έκδοση Android 2.3 και διατηρεί μικρές τις διαστάσεις του αλλά οι δυνατότητές του είναι μεγάλες. Η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή με τεχνολογία Sony Bravia Engine (απευθείας από τις τηλεοράσεις Sony) και έχει μέγεθος 3 ιντσών καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του μπροστινού τμήματος. Ο επεξεργαστής είναι 1GHz που το κάνει πολύ δυνατό ενώ η μνήμη RAM είναι 512MB οπότε από θέμα ταχύτητας δεν υπάρχει θέμα. Η φωτογραφική μηχανή των 5MP τραβάει φωτογραφίες και τη νύχτα με το LED flash καθώς και βίντεο σε 720p. Έχει GPS, ραδιόφωνο και όλα τα καλά των Android smartphones ενώ οι μικρές αλλαγές που έχει κάνει η Sony Ericsson στο λειτουργικό σύστημα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.
LG Optimus One P500: λίγο παλαιότερο μοντέλο, έχει λειτουργικό σύστημα Android 2.2 (που αναβαθμίζεται σε 2.3) με λογικές διαστάσεις και οθόνη 3.2 ιντσών που είναι αρκετά φωτεινή αν και έχει λιγότερα χρώματα από το Sony Ericsson mini. Ο επεξεργαστής είναι πιο αργός (600ΜHz) ενώ η μνήμη είναι ίδια (512ΜΒ). Φυσικά πρόκειται για λογικές επιδόσεις που δεν προκαλούν πρόβλημα σε έναν μέσο χρήστη, πολύ περισσότερο σε κάποιον που μπαίνει τώρα στον κόσμο των smartphones. Η φωτογραφική μηχανή είναι 3.15MP με διάφορες επιλογές που διευκολύνουν το χρήστη και τραβάει βίντεο VGA, δηλαδή χειρότερης ποιότητας από το Sony Ericsson. Διαθέτει GPS, ραδιόφωνο και φυσικά πρόσβαση στο Android Market. Φυσικά έχει χαμηλότερη τιμή από το Sony Ericsson και αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση, ειδικά για τους φίλους των κινητών της LG.
Samsung Galaxy S5570 Mini: Άλλο ένα mini στην παρέα, αυτή τη φορά από την δημοφιλέστατη οικογένεια των Galaxy της Samsung. Το τηλέφωνο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Lg Optimus One P500 και είναι άμεσοι ανταγωνιστές. Δηλαδή θα βρείτε και εδώ Android 2.2, οθόνη 3.14 ίντσες και επεξεργαστή 600MHz με μνήμη όμως μικρότερη (384MB). Η κάμερα είναι 3.15MP με λίγο καλύτερη ποιότητα βίντεο (QVGA 15fps). Βέβαια δεν θα αντικαταστήσετε την βιντεοκάμερά σας αλλά είναι μια χαρά για λύση ανάγκης. Στο κινητό θα βρείτε GPS, ραδιόφωνο και όλα τα καλά του Android. Όπως και οι άλλες εταιρείες, έτσι και η Samsung έχει κάνει κάποιες παραμετροποιήσεις που βελτιώνουν τη χρήση του Android όμως αν είναι καλύτερες από αυτές της LG, της Sony Ericsson ή της HTC, αυτό είναι θέμα προσωπικό. Στο θέμα των μπαταριών δεν αναφερθήκαμε γιατί, λίγο πολύ, όλες οι μπαταρίες είναι άθλιες οπότε ετοιμαστείτε να κάνετε παρέα με το φορτιστή, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το κινητό συνέχεια για πρόσβαση στο ίντερνετ.
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τα κινητά και από κοντά και με βάση τις ανάγκες σας και τα χαρακτηριστικά τους, να αγοράσετε αυτό που θεωρείτε ότι ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και τις ανάγκες. σας.
Πηγη : techinsider.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...