30 Αυγ 2011

Σημαντικές προοπτικές για την αγορά της Ινδίας βλέπει ο ΕΟΤ

Στην Ινδία, με στόχο το άνοιγμα της αγοράς προς την Ελλάδα, πρόκειται να μεταβούν η Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Τουρισμού Μάγια Τσόκλη και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ...
στην Βομβάη και το Νέο Δελχί , η κυρία Τσόκλη και ο κύριος Κολέτσος θα πραγματοποιήσουν επαφές με κορυφαίους παράγοντες του τουριστικού χώρου, tour operators και εταιρείες διαχείρισης προορισμών προκειμένου να παρουσιάσουν το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της χώρας και τις κυβερνητικές προσπάθειες που γίνονται για την τόνωση του τουρισμού. Παράλληλα, σκοπός της επίσκεψης είναι η διαμόρφωση στρατηγικής για να αποκτήσει η Ελλάδα αισθητή παρουσία στην Ινδική τουριστική αγορά.
Η επίσκεψη της κας Τσόκλη του κ. Κολέτσου έρχεται μετά την πρόσφατη ανακοίνωση αεροπορικής εταιρείας για έναρξη δρομολογίων προς και από την Ινδία. Με τον τρόπο αυτόν, ανοίγεται και άλλη μία προοπτική ανάπτυξης της αγοράς αυτής, η οποία αποτελεί την πλέον ανερχόμενη στον κόσμο.
Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρει η κα Τσόκλη σε ανακοίνωσή της, ο εξερχόμενος τουρισμός της Ινδίας αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο. Οι διεθνείς αναχωρήσεις από τη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου αυξήθηκαν από 3.7 εκατομμύρια το 1997 σε σχεδόν 12 εκατομμύρια το 2010, ενώ οι τουριστικές δαπάνες των Ινδών ταξιδιωτών στο εξωτερικό αυξήθηκαν από 1.3 δις το 1997 σε 8.2 δις το 2008. Η πλειονότητα των Ινδών επισκεπτών ταξιδεύει Απρίλιο με Ιούνιο, καθώς και Οκτώβριο με Δεκέμβριο. Μια αύξηση των Ινδών επισκεπτών στη χώρα μας θα συνέβαλε σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Στην Ελλάδα δεν έχουμε σαφή εικόνα των αφίξεων Ινδών τουριστών, γεγονός που όπως δηλώνει η κα Τσόκλη οφείλεται στη χαμηλή αναγνωρισιμότητα του τουριστικού προϊόντος μας στη χώρα καθώς επίσης και ότι ως χώρα έχουμε αργήσει, σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας, να προσεγγίσουμε την Ινδική τουριστική αγορά.  Ωστόσο,  ”το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας είναι άκρως ανταγωνιστικό και όπως μου δήλωσαν οι παράγοντες της ινδικής τουριστικής αγοράς με τους οποίους συναντήθηκα τον προηγούμενο Μάρτιο, οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι πολλές” τονίζει η κα Τσόκλη.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της, που είχε ακολουθήσει το πρώτο ταξίδι της στην Ινδία, η κα Τσόκλη είχε αναφέρει ότι προωθούνται ενέργειες για τη διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης βίζα στους Ινδούς ταξιδιώτες προς την Ελλάδα ενώ παράλληλα έχουν γίνει επαφές και με μεγάλους Tour Operators που δραστηριοποιούνται και στον εξερχόμενο Ινδικό τουρισμό.
Συντάκτης: LTC news


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...