29 Αυγ 2011

Τα λάθη του καλοκαιριού και το δέρμα

Ο ήλιος εκτός από τη χαρά και την ξενοιασιά του καλοκαιριού έχει και μία συγκεκριμένη ταυτότητα. Ένα χαρακτηριστικό του …
που πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση είναι η υπεριώδης ακτινοβολία.
Δυστυχώς όσοι χαιρόμαστε τον ήλιο, κινδυνεύουμε ταυτόχρονα και από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι βλάβη που προκαλεί ο ήλιος λειτουργεί αθροιστικά, έτσι θα πρέπει τα παιδιά προσέχουν περισσότερο. Επίσης περισσότερο ευαίσθητοι στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι όσοι ανήκουν στο λεγόμενο βορειοευρωπαϊκό φωτότυπο, με ανοιχτόχρωμα μάτια και μαλλιά. Η απότομη και παρατεταμένη έκθεση στον νησιωτικό ήλιο, για παράδειγμα, ενός νέου ανθρώπου με ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι ο χειρότερος συνδυασμός.
Τέλος, αν μπορούσαμε να εστιάσουμε στα λάθη που συστηματικά κάνουμε μέσα στα πλαίσια των συνηθειών μας, θα βρίσκαμε και τη λύση για τα περισσότερα από αυτά.
Λάθος 1ο: Αμελούμε στην προετοιμασία μας για την παραλία ή τις διακοπές γενικά, να προμηθευτούμε ένα φαρμακευτικό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και καταφεύγουμε στο κοντινότερο μίνι μάρκετ όπου αναγκαστικά θα αγοράσουμε κάποιο τυχαίο «αντηλιακό» με έντονο τροπικό άρωμα.
Λάθος 2ο: Πηγαίνουμε στην παραλία λίγο μετά τις 12 ή και αργότερα αφού έχουμε συνδυάσει τις διακοπές μας με περισσότερο ύπνο.
Λάθος 3ο: Φεύγουμε από την παραλία την καλύτερη ώρα, λίγο μετά τις 5.30 για να τσιμπήσουμε κάτι.
Λάθος 4ο: Αντιμετωπίζουμε το σίγουρο έγκαυμα σε κορμό και πρόσωπο με προϊόντα μεσογειακής διατροφής (γιαούρτι, αγγούρι, ντομάτα) χρησιμοποιώντας τα σαν επιθέματα, ενώ υπάρχει ποικιλία φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα μπορούσαν να μας ανακουφίσουν.
Λάθος 5ο: Φροντίζουμε να αντιμετωπίζουμε τη δίψα μας με ένα δεύτερο φρέντο οι γυναίκες ή με μια δεύτερη μπύρα οι άντρες, ενώ το καλύτερο ενυδατικό για τον οργανισμό είναι το νερό.
Λάθος 6ο: Επαναλαμβάνουμε το ίδιο πρόγραμμα την επόμενη μέρα με θρησκευτική ευλάβεια υποβάλλοντας σε στρες το δέρμα μας και γενικά τον οργανισμό μας. Στο τέλος καταλήγουμε περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Δερματολόγο μας, με πρόσωπο αφυδατωμένο, εμφανώς γερασμένο, απορώντας τι δεν κάναμε σωστά.
Πηγή: noikokyra.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...