28 Απρ 2016

Φρένο στο ρεύμα Ρώσων τουριστών... λόγω βίζας Τρικλοποδιά βάζουν τα προξενεία

Δεν μπορεί να επωφεληθεί η Ελλάδα από το αυξημένο ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών......
να επισκεφθούν τη χώρα, καθώς το ελληνικό Προξενείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για βίζες. Το πρόβλημα ανέκυψε στις πασχαλινές διακοπές για τις οποίες πολλοί Ρώσοι τουρίστες ενώ είχαν πάρει την απόφαση να κλείσουν το πακέτο, δεν κατάφεραν τελικά να εξασφαλίσουν την απαραίτητη βίζα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ακυρώσεις πτήσεων για 10.000 θέσεις.

Το ελληνικό Προξενείο επεξεργάζεται μάξιμουμ 800 αιτήσεις την ημέρα και το αποτέλεσμα είναι μεγάλες ουρές στα Προξενεία, αιτήσεις σε εκκρεμότητα και ακυρώσεις ταξιδιών. Μεγάλος ρωσικός tour operator προχώρησε σε ακύρωση για όλο το 2016 προγράμματος περίπου 10.000 θέσεων από τις πόλεις Orenburg , Surgut και Min Vody, μετά και τα προβλήματα με την έκδοση θεωρήσεων visa.

Όπως υποστηρίζεται υπάρχει επιπρόσθετη δυσκολία γιατί στις πόλεις αυτές δεν υπάρχει visa center και οι Ρώσοι αρνούνται να μετακινηθούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα για να προσεγγίσουν ελληνικό κέντρο θεώρησης.

Το πρόβλημα αναμένεται ακόμη οξύτεροτο το καλοκαίρι καθώς το ρεύμα Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα είναι μεγάλο μετά την αναστολή σχεδίων για τουρισμό στην Τουρκία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου από τους 750.000 ρώσους τουρίστες που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα, φέτος αν δεν υπήρχε πρόβλημα με τις βίζες οι επισκέψεις Ρώσων τουριστών θα μπορούσαν να επανέλθουν ή και να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2014, όταν ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών ξεπέρασε το 1,2 εκατ. Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να φτάσουν και τα 2 εκ. αν βέβαια οι υπηρεσίες του Προξενείου κατάφερναν να ανταποκριθούν στις απαιτούμενες εκδόσεις βίζας.

Αν και στελέχη του τουρισμού είχαν προειδοποιήσει ήδη από πέρσι πως τα προξενεία θα πρέπει να στελεχωθούν έγκαιρα με επιπλέον προσωπικό, οι προσλήψεις καθυστέρησαν... και χάθηκε η ευκαιρία να τονωθούν τα έσοδα του Απριλίου και οι αφίξεις από τη Ρωσία. Συμπληρώνουν μάλιστα πως ενώ από την αρχή της χρονιάς δίνεται μεγάλος αγώνας προκειμένου να ανακάμψει η ζήτηση από τη Ρωσία, θέματα γραφειοκρατίας και ανετοιμότητας των προξενικών αρχών αποτελούν τροχοπέδη για το φετινό στόχο των επισκεπτών.
Πηγή: ependisinews.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...