17 Απρ 2016

Στους 30 «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος από Δευτέρα

«Μικρό Καλοκαίρι»
Περισσότερο καλοκαίρι και λιγότερο άνοιξη, θα θυμίζει ο καιρός στο ξεκίνημα της εβδομάδας,.....
σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και σε πολλές περιοχές θα αγγίξει και ίσως ξεπεράσει ακόμα και τους 30 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα τοπικές νεφώσεις. Οι καιρικές συνθήκες αύριο Δευτέρα, θα ευνοήσουν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ελάχιστες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κι εδώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 ως 30 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε λίγες νεφώσεις, ιδίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο όμως η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς σε ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς εντάσεων 2 με 3 μποφόρ, μεταβλητοί. Η θερμοκρασία από 13 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Τέλος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 28 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι ελάχιστες τιμές θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Ο καιρός την Τρίτη
Την Τρίτη ο καιρός θα χαρακτηριστεί από αραιές νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι πυκνότερες, ενώ και πάλι θα έχουμε την εμφάνιση σκόνης κυρίως στα Δυτικά.Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν βαθμιαία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Πηγή: ethnos.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...