30 Απρ 2016

Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου
 Γιώργου Χατζημάρκου

Γ. Χατζημάρκος: "Τον δικό μας σταυρό, οι νησιώτες, θα τον σηκώσουμε μόνοι μας και με τις δικές μας δυνάμεις, θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην Αναγέννηση".......
Από την Πάτμο, που βρέθηκε για την Ακολουθία του Νιπτήρος, το μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για το Πάσχα:

"Για άλλη μια χρονιά, οι άγιες ημέρες του Πάσχα βρίσκουν την χώρα μας και τον λαό της να βαδίζουν στον μακρύ και επίπονο δρόμο μιας σκληρής δοκιμασίας. Με την αγωνία και την αβεβαιότητα για το μέλλον της, με το συναίσθημα της λύτρωσης που αργεί, πιο έντονο και βασανιστικό από κάθε άλλη φορά.

Τα νησιά μας, σηκώνουν τον δικό τους σταυρό, με συνεχή, διαδοχικά χτυπήματα και προκλήσεις, να υπονομεύουν την ανάπτυξη, την προκοπή, το μέλλον τους.

Όμως αυτός ο λαός, οι νησιώτες, ξέρουν καλά ότι ο δρόμος που οδηγεί στην Ανάσταση και στην Αναγέννηση, δεν ήταν ποτέ ένας εύκολος δρόμος.

Σε πείσμα των δυσκολιών και των αδιεξόδων, σε πείσμα των επιβουλών, από όπου κι αν προέρχονται, αυτός ο λαός, αποδεικνύει καθημερινά ότι ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Ξέρει να προχωρά όταν οι άλλοι σταματούν, ξέρει να ανοίγει την καρδιά του, όταν οι άλλοι υψώνουν τείχη, ξέρει να στέλνει οικουμενικά μηνύματα, να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και να ενσαρκώνει πανανθρώπινες αξίες που κάποιοι θεωρούν ξεπερασμένες.

Μόνοι τους οι νησιώτες μας, με τις δικές δυνάμεις, μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο μας στην Αναγέννηση!

Με την σκέψη σε όλους εκείνους που η κρίση έπληξε περισσότερο και με βαθύτατη πίστη σ' αυτόν το λαό και στις δυνάμεις του, εύχομαι από καρδιάς, το μήνυμα της Ανάστασης να ζωντανέψει και να δυναμώσει την ελπίδα, να γίνει η κινητήριος δύναμη που θα μας οδηγήσει στο Φως."
Καλή Ανάσταση!
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιώργος Χατζημάρκος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...