22 Απρ 2016

Παρατείνεται η ΚΥΑ για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας από τους Δήμους

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία η οποία προβλέπει τη παράταση για ένα χρόνο της ΚΥΑ.....
που αφορά στη παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α' βαθμού.

Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: 
Απόλυτα δικαιωμένοι με τη παράταση για ένα χρόνο της ΚΥΑ που προβλέπει τη παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α' βαθμού - Ο επόμενος στόχος μας η θέσπιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα της χρήσης αιγιαλού και παραλίας χωρίς να χάνει την αρμοδιότητα και τα έσοδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη είχαν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και με εκπροσώπους των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά τη θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε: «αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ έφερε θετικό αποτέλεσμα σε ένα θέμα το οποίο αφορά, τόσο στη λειτουργία των αιγιαλών, όσο και στα οικονομικά των Δήμων».

«Η υπομονή, η επιμονή και ο διάλογος με τα αρμόδια Υπουργεία και οι επαφές μας με τους εκπροσώπους των κομμάτων βοήθησαν να υπερψηφιστεί η τροπολογία και να βρούμε μια λύση σε ένα τέτοιο μείζων ζήτημα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με τελικό στόχο και σκοπό τη θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα» σημείωσε Γ. Πατούλης.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε από το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου Ν. Σαντορινιό και έχει ενσωματωθεί στο Νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται για ένα έτος από τη λήξη της, η ισχύς της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, περί παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Η διάταξη κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσδοκώμενα έσοδα του Δημοσίου και των Δήμων, ενόψει της επικείμενης έναρξης της θερινής περιόδου και των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για την παραχώρηση του δικαιώματος σε τρίτους.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...