18 Απρ 2016

Διαγραφές Παπαμιμίκου-Γεωργιάδη ετοιμάζει ο Κυριάκος για το φιάσκο με ΟΝΝΕΔ

Στην καρατόμηση-διαγραφή του νυν γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη........
αναμένεται να προχωρήσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Στην καρατόμηση-διαγραφή του νυν γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη αναμένεται να προχωρήσει εντός της ημέρας ο Κ. Μητσοτάκης αποδίδοντας τις ευθύνες για το φιάσκο του συνεδρίου.
«Οι ευθύνες για το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ έχουν ονοματεπώνυμο» σημειώνουν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ  που εμφανίζεται αποφασισμένος το ξεκαθάρισμα στη νεολαία να αποτελέσει το πρόκριμα για τον ριζικό εκσυγχρονισμό του κόμματος.

«Δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης στην ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει δεκτά τα μέλη της στο συνέδριο του κόμματος και με την οποία προανήγγειλε τη διάλυση και επανίδρυση της νεολαίας του κόμματος.
 
Στην ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ν.Δ προανήγγειλε τις καρατομήσεις τονίζοντας ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Σπασμωδικές κινήσεις  καταλογίζει στην ηγεσία της Ν.Δ η πλευρά Παπαμιμίκου που θεωρεί πως ότι αρνείται να θεσμοθετήσει τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ κάτι που είναι αίτημα πολλών.

Η δήλωση Μητσοτάκη: 
«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό. Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

Γιακουμάτος: Ο Παπαμιμίκος έχει κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά

«Εγώ δεν του μίλαγα ποτέ και δεν μιλάω ποτέ, δεν ασχολούμαι μαζί του, όταν ήταν γενικός γραμματέας πανίσχυρος δεν είχα σχέση. Τον έχω δημόσια κράξει εδώ και καιρό πολύ, όχι τώρα. Τώρα δεν ασχολούμαι, τώρα είναι θέμα Μητσοτάκη να το δει. Δεν πιστεύω ότι ο Παπαμιμίκος είναι εκείνος που θα βοηθήσει την παράταξη, έχει κάνει ζημιά ανεπανόρθωτη» επεσήμανε ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», ενώ στο ερώτημα αν ο κ. Παπαμιμίκος θα μπορούσε να επιστρέψει στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, απάντησε: «Θα είναι εγκληματικό για τη ΝΔ, να τον χαίρεται, αλλά θα πάθει πολύ μεγάλη ζημιά».

Καραγκούνης: Αστοχες κινήσεις πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων
Και ο βουλευτής και πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Καραγκούνης απέδωσε τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο της ΝΔ σε «άστοχες κινήσεις κάποιων πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων»
«Κάποιες συγκεκριμένες πράξεις κάποιων εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ, νομίζω, αμαυρώνουν την όλη διαδικασία και σίγουρα θα ζητηθούν εξηγήσεις από πλευράς της ΝΔ» είπε ο κ. Καραγκούνης αλλά  διευκρίνισε « δεν χαρακτηρίζεται το έργο της ΟΝΝΕΔ από κάποιους πολιτικούς παράγοντες που θέλουν για ίδιον όφελος να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα».
Υπέρ της απόφασης του Κ. Μητσοτάκη για την ΟΝΝΕΔ τάχθηκε μέσω του twitter και ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας.
Στέφανος Λιγνός
Πηγή: thetoc.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...