15 Ιαν 2016

Προ των πυλών νέα "χαλάρωση" των capital controls-Στα 500 ευρώ το όριο αναλήψεων;

Άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα αύξηση στο όριο ανάληψης χρημάτων από......
τις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση του ΥΠΟΙΚ είναι έτοιμη και από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και γκισέ, με την καθιέρωση προσωποποιημένου επταημέρου για τους καταθέτες.


Αναμένεται αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου των 420 ευρώ


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου δεν θα γίνεται για όλους τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά θα εξαρτάται από το πότε ο καθένας κάνει έναρξη νέας ανάληψης. Με λίγα λόγια, εάν η ανάληψη των 420 ευρώ γίνει τη Δευτέρα, η επόμενη θα μπορεί να γίνει την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα κ.ο.κ. Πρόκειται για μία απόφαση προς την κατεύθυνση χαλάρωσης του περιοριστικού καθεστώτος στις αναλήψεις, με στόχο ο καθένας να τις προσαρμόσει στις ανάγκες του. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν ζητήσει επίσης από την Τράπεζα της Ελλάδος να μπορεί να μεταφέρεται το τυχόν μη αναληφθέν υπόλοιπο του εβδομαδιαίου ορίου των 420 ευρώ και σε επόμενη εβδομάδα μέσα στον ίδιο μήνα. Επίσης, έχει ζητηθεί η αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 στα 500 ευρώ.


Attica Bank: Από Δευτέρα ξανά στο ταμπλό


Tη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 θα υλοποιηθεί η έναρξη διαπραγμάτευσης των 2.270.026.033 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Attica Bank, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης, σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
Πηγή: avgi.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...