26 Ιαν 2016

Νέα, επαναστατική μέθοδος τεχνητής γονιμοποίησης

Σύλληψη στη μήτρα, και όχι στον δοκιμαστικό σωλήνα, υπόσχεται η νέα μέθοδος AneVivo.
Μια νέα μέθοδο τεχνητής γονιμοποίησης προσφέρει στην πελατεία του βρετανικό ιδιωτικό κέντρο υποβοηθούμενης γονιμότητας.......
Η νέα μέθοδος επιτρέπει να γίνει η σύλληψη του εμβρύου στη γυναικεία μήτρα και όχι στον δοκιμαστικό σωλήνα όπως συνήθως γίνεται.

Το ιατρικό κέντρο που βρίσκεται στο Σαουθάμπτον εφαρμόζει τη μέθοδο AneVivo, κατά την οποία μια μικρή κυλινδρική κάψουλα, μέσα στην οποία υπάρχουν το ωάριο και τα σπερματοζωάρια, τοποθετείται στη μήτρα. Η τεχνική έχει λάβει την έγκριση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής για θέματα γονιμότητας.

Διεθνείς κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε 250 γυναίκες έδειξαν ότι η νέα μέθοδος έχει ποσοστά επιτυχίας παρόμοια με τις συμβατικές μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης, επισημαίνει ο επικεφαλής του κέντρου, καθηγητής Νικ Μάκλον. Ομως, η ειδοποιός διαφορά της είναι ότι περιορίζει τον χρόνο ανάπτυξης του εμβρύου στον δοκιμαστικό σωλήνα.
«Στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος που το έμβρυο βρίσκεται μέσα στο γυναικείο σώμα και όχι στο εργαστήριο.
Το ουσιαστικό κέρδος είναι ο περιορισμός της έκθεσής του σε εξωγενείς παράγοντες, σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση της εμβρυϊκής ανάπτυξης, όταν τα γονίδια τίθενται σε λειτουργία», τονίζει ο Βρετανός καθηγητής. Αλλωστε κάποιες μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα αναπτυσσόμενα έμβρυα που παραμένουν στους δοκιμαστικούς σωλήνες εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο γενετικών και άλλων ανωμαλιών.

Ωστόσο, και με τη νέα μέθοδο, παρότι η σύλληψη γίνεται στο εσωτερικό του γυναικείου σώματος, το έμβρυο αφαιρείται προκειμένου να εξετασθεί για να διαπιστωθεί ότι είναι υγιές και στη συνέχεια εμφυτεύεται εκ νέου στη μήτρα, χωρίς βέβαια την κάψουλα.

Οταν η ρυθμιστική αρχή έδωσε την έγκριση για εφαρμογή της νέας τεχνικής, η συμβουλευτική επιτροπή ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο μηχανισμός δεν είναι αποτελεσματικός ή ασφαλής. Ωστόσο, στη σχετική έκθεση επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι η διαδικασία έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη αποτελεσματικότητα από τις συμβατικές μεθόδους και συνεπώς μπορεί απλώς να είναι μόνο ακριβότερη.
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...