22 Ιαν 2016

Σοκ από νέα πρόταση δανειστών για μαχαίρι 68% στις διαγνωστικές

Σοκ προκαλεί η νέα πίεση των δανειστών για περαιτέρω μείωση, που αγγίζει ακόμη και το 68%, στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων και......
ενώ έχει προηγηθεί ήδη απόφαση για "ψαλίδι" στο ήμισυ των πιο κοστοβόρων εξετάσεων για τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά από συνάντηση που είχαν με τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη Λόγω του ότι υπάρχει μνημονιακή πίεση για περαιτέρω υποκοστολόγηση των εξετάσεων στο 68%, που είναι σαφώς κάτω του κόστους της άρτιας διενέργειας πολλών αναλύσεων, ο Οργανισμός σε εντατικές συσκέψεις, θα προβεί άμεσα σε κοστολογική εκτίμηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την ορθολογική διαχείριση της συνταγογράφησης, ώστε να περιοριστεί η συνολική διαγνωστική δαπάνη με δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική που να εγγυάται τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών και τον περιορισμό της προκλητής ζήτησης.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό παροχών του Οργανισμού προς τους γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση πληρωμής επισκέψεων του τρίτου τριμήνου του 2015 εντός των προσεχών ημερών και στη συνέχεια, οριστικοποίηση άλλων δύο μηνών που θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο. Για την καταβολή του 10% που εκκρεμεί από το 2012, ενημερωθήκαμε ότι προέκυψαν αντικειμενικές δυσκολίες εκκαθάρισης και χρηματοδότησης, και ότι πρόκειται σύντομα να παρθεί πολιτική απόφαση του τρόπου οριστικής περαίωσης όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2010, συμπεριλαμβανομένου και του υπολειπόμενου 10%, με σχέδιο αποπληρωμής από την επόμενη δόση του δανείου που θα λάβει η χώρα.

Ζητούν ακόμη μεγαλύτερη μείωσΓια τις ιατρικές πράξεις και τις εργαστηριακές εξετάσεις, δεν προβλέπεται άλλη πληρωμή του έτους 2015 λόγω clawback rebate με μία δαπάνη διαγνωστικών εξετάσεων που κυμάνθηκε στα 530-540 εκατ. Η πληρωμή του Ιανουαρίου του 2016 θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.η μετά το πρόσφατο "ψαλίδισμα" στις τιμές των εξετάσεων.
Β. Κουρλιμπίνη
Πηγή: capital.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...