29 Ιαν 2016

Κλειστά τα φαρμακεία στις 4 Φεβρουαρίου

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ οι φαρμακοποιοί......
θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Είναι εμφανές πλέον ότι το προσχέδιο του ασφαλιστικού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει, όχι μόνο ο κλάδος μας, αλλά ολόκληρος ο Ελληνικός λαός.
Είναι εμφανές επίσης, ότι πρόκειται για ένα προσχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με Ανάπτυξη, Ισότητα, Δημοκρατία και Λογική.

Από τα μέχρι σήμερα γεγονότα προκύπτουν  τα εξής :
  • Το προσχέδιο δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση και κατατέθηκε στους θεσμούς προς έγκριση, χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο, και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη κανενός κλάδου. Μετά την κατάθεσή του, διέρρευσε από γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους και δεν δόθηκε επίσημα σε κανέναν φορέα. Η εκ των υστέρων προσπάθεια της Κυβέρνησης να προβεί σε συνομιλίες και διαβουλεύσεις με κλάδους και φορείς είναι υποκριτική, αφού όπως παραδέχθηκε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Πετρόπουλος, αν το σχέδιο εγκριθεί από τους θεσμούς, δεν μπορεί να αλλάξει.
  • Η σύνδεση του προσχεδίου αυτού με το εισόδημα, δημιουργεί τάσεις φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας. Όπως είναι φυσικό, αν κάποιος θέλει να καταβάλει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δηλώνει (αν μπορεί) λιγότερο εισόδημα. Με αυτή την έννοια οι συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενοι (όπως είναι οι φαρμακοποιοί) τιμωρούνται, αφού καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά, εν αντιθέσει με όσους μπορούν να διαφύγουν, οι οποίοι ουσιαστικά ευεργετούνται.
  • Η παραγωγική δομή της Ελλάδας (όση έχει απομείνει) καταστρέφεται, το ίδιο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι τα φαρμακεία μας και συνεχίζεται η αποδυνάμωση τους έτσι ώστε να γίνουν εύκολα θύματα μεγάλων ημεδαπών και αλλοδαπών οικονομικών μονάδων, για να κυριαρχήσουν στην ελληνική αγορά.
Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει πλείστα παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω.
Θα μπορούσε κανείς επίσης να θυμίσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και να τις αντιπαραθέσει σε όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες της.

Πιστεύω όμως, ότι όλα αυτά είναι  πλέον αυτονόητα και το μόνο που μας  απομένει να κάνουμε, είναι να αντιπαρατεθούμε απέναντι στην αδικία, την υποκρισία, την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες υποσχέσεις. 

Την Πέμπτη   4 Φεβρουαρίου μας δίνεται η ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας
-  με όλο τον Ελληνικό λαό,
-  με όλες τις τάξεις που πλήττονται  για διαφόρους λόγους η κάθε μία, αλλά που όλες μαζί οδηγούνται στον όλεθρο. 

Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για προσωπικές αντιπαραθέσεις ή διαφοροποιήσεις.
Η υποτιθέμενη Ελληνική Κυβέρνηση, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλλει θέσεις, απόψεις και εντολές αυτών,  που μέχρι πρότινος κατηγορούσε και έλεγε πώς έρχεται ως λυτρωτής των όσων έκαναν ως προηγούμενη Κυβέρνηση. 

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει η αντιπολίτευση να αντιληφθεί επίσης, ότι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά, ότι είναι μάχιμος και ότι σε κάθε περίπτωση η ζωή του και το μέλλον του είναι πάνω από κόμματα, τακτικισμούς και μεθοδεύσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...