31 Ιαν 2016

Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την επέτειο των Ιμίων

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων..........
από την κρίση των Ιμίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την τραγική νύχτα των Ιμίων. Τη νύχτα εκείνη κατά την οποία ο Ελληνισμός θρήνησε τρεις νεκρούς Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, τον Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.

Η θυσία των τριών αξιωματικών αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, της ακεραιότητας και αξιοπρέπειας της Ελλάδος. Αποτελεί σύμβολο αντίστασης σε κάθε επιβουλή κατά της πατρίδας μας.

Τα γεγονότα των Ιμίων απετέλεσαν την έκφραση των τουρκικών ισχυρισμών περί “γκρίζων ζωνών”. Είκοσι χρόνια μετά η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται αμείωτη. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, συνεχίζουν νυχθημερόν να «φυλάττουν Θερμοπύλας» και να παλεύουν με αποφασιστικότητα για τα εθνικά μας δίκαια. Με την αυταπάρνηση, την τόλμη και την προσήλωση στο καθήκον, στέλνουν ηχηρό το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί συμβιβασμούς και τετελεσμένα.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους και ιδανικά της. Αποτελούν κορυφαίο παράδειγμα ηρωισμού στη σύγχρονη εποχή. Οι σημερινοί Έλληνες έχουμε ανάγκη τον ηρωισμό τους. Έχουμε ανάγκη εκείνους που ξεπερνούν τα ανθρώπινα. Για να μας θυμίζουν ποιοι πραγματικά είμαστε, από που ερχόμαστε, που μπορούμε να φτάσουμε, όταν βαδίζουμε με πυξίδα τις αρχές, τις αξίες και την αγάπη για τη χώρα μας.

Ελάχιστο χρέος για όλους μας η τιμή στη μνήμη και την θυσία τους”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...