28 Ιαν 2016

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων, φυσικοί σύμμαχοι στον στόχο της θωράκισης του κλάδου της κρουαζιέρας

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΚΦΝ παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος – Ποιες αποφάσεις ελήφθησαν
Στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), που πραγματοποιήθηκε.......
σήμερα, Πέμπτη, στην έδρα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στον Πειραιά, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτη Κουνάκη. 
Ο λόγος που ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης, ήταν η συνεννόηση με τους φορείς της ναυτιλίας για την διαμόρφωση κοινού πλαισίου δράσης, για την θωράκιση του πολύ σημαντικού κλάδου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αυτού της κρουαζιέρας.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων περιέγραψε στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες και την μεγάλη υστέρηση, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και υπηρεσιών, που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα, καθώς και την έντονη ανησυχία που προκαλεί η συνεχιζόμενη αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που χρονίζουν. 
Ο κ. Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στην Γενική Συνέλευση της ΕΕΚΦΝ δήλωσε πως αυτός ο εξαιρετικά σημαντικός κλάδος της εθνικής οικονομίας, απαιτεί την διαμόρφωση ενός νέου κανονιστικού, διοικητικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως η Περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό λιμενικών υποδομών στην Ελλάδα, με 115 συνολικά λιμάνια, έχει ήδη κινήσει την διαδικασία διαμόρφωσης του νέου πλαισίου λειτουργίας. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την Γενική Συνέλευση της ΕΕΚΦΝ να αποτελέσει τον φυσικό σύμμαχο της Περιφέρειας για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η ταύτιση των απόψεων των δύο πλευρών οδήγησε τις εργασίες της Ένωσης σε τρεις αποφάσεις που αφορούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
  • Να γίνει κοινή περιοδεία σε λιμάνια που η ΕΕΚΦΝ θα υποδείξει, για την επιτόπια αποτύπωση και καταγραφή των ζητημάτων.
  • Να διοργανωθεί από κοινού, στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, ένα διεθνές φόρουμ, σε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  • Να γίνει από κοινού επεξεργασία και κατάθεση στους κυβερνητικούς φορείς, των προτάσεων για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λιμένων.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...