24 Ιαν 2016

Η κυβέρνηση για πρώτη φορά μελετά σοβαρά την έξοδο από την Συνθήκη Σένγκεν! - Η στάση των ΕΔ

Αλήθειες για το περίφημο plan "x" διάσωσης της χώρας  
του Γιάννη Πετρίδη
Μελετάται ήδη η αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στην συνθήκη Σένγκεν, αναφέρουν....
απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης, κάτι που δείχνει ότι επιτέλους κάποιοι δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι μόνο μία τέτοια κίνηση που θα ''σφράγιζε" την ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών από την Ελλάδα προς τις λοιπές χώρες της συνθήκης θα μπορούσε να αποτρέψει το κύμα των προσφύγων που κατακλύζει καθημερινά τα ανατολικά σύνορά μας.
Η αναστολή συμμετοχής θα γίνει είτε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είτε άμεσα από την Αθήνα.

Ήδη μελετάται ο τρόπος με τον οποίο η Γερμανία είχε αναστείλει στην συμμετοχή της στην συνθήκη πριν από τέσσερις μήνες για ένα χρονικό διάστημα 1,5 μήνα και θα εφαρμοστεί κάτι ανάλογο.

Αυτό που-ελπίζεται-ότι θα επιτευχθεί, είναι να γίνει η Ελλάδα ένας ελάχιστα εκλυστικός προορισμός για τις προσφυγικές ροές,αφού δεν θα μπορούν μετά την αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στην εθνοκτόνο-όπως εξελίχθηκε-συνθήκη, να λάβουν την "χρυσή βίζα" και να προωθηθούν προς την λοιπή ΕΕ, ενώ θα επαναφερθεί η νομική διάταξη για κράτηση επί 18 μήνες σε "κέντρο φιλοξενίας" των λοιπών λαθρομεταναστών ή "οικονομικών μεταναστών" κατά την ορολογία αυτών που αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι η χώρα υφίσταται μια ειρηνική, μεν, αλλά σαφώς εισβολή πληθυσμιακών ομάδων που αλλοιώνουν την πληθυσμιακή-εθνολογική σύσταση της χώρας.

Το εξαιρετικά ενοχλητικό είναι ότι επιμένουν οι "εταίροι" στις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να υπεραμύνονται ουσιαστικά της διχοτόμησης του Αιγαίου. Κάτι που δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση η πολιτική ηγεσία.

Προσδοκούν βέβαια ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα το επιτρέψει.

Ήδη έχουν γίνει επαφές Γερμανών παραγόντων με την Συγγρού και προσωπικά με τον Κ.Μητσοτάκη και δεν ήταν, κατ'αρχήν, αρνητικός στο να δεχθεί κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο!

Όμως θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις, αυτή την φορά από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό ήδη καταγράφεται και καλό είναι στην παρούσα φάση να μην επεκταθούμε, αλλά το ζήτημα είναι υπαρκτό...

Οι σχετικές απόφασεις στο Συμβούλιο μπορούν να ληφθούν με ενισχυμένη πλειοψηφία στην τρέχουσα φάση και αν δεν κάνει η κυβέρνηση την "πρώτη κίνηση" τότε μπορεί να χάσει το πλεονέκτημα και να μας επιβάλλουν επιλεκτικά συνοριακούς ελέγχους, οπότε και οι Έλληνες πολίτες θα βρεθούν να υπόκεινται σε συνοριακούς ελέγχους, και οι λαθρομετανάστες θα συνεχίσουν να έρχονται κατά κύματα.

Στην Γερμανία η πίεση είναι τεράστια προς την κυβέρνηση Μέρκελ,ειδικά μετά τους ομαδικούς βιασμούς Γερμανίδων από ισλαμιστές που έχουν κατακλύσει όλα τα αστικά κέντρα και δεν αποκλείεται ακόμα και πτώση της κυβέρνησης με την αποχώρηση των Σοσαλδημοκρατών του CSU.

Όλα αυτά ενώ κάποιες κυριακάτικες εφημερίδες της αντιπολίτευσης, έχουν επαναφέρει το θέμα του "Plan X", στο οποίο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Γ.Βαρουφάκης, το οποίο υποτίθεται ότι προετοίμαζε την χώρα πριν το δημοψήφισμα να αντιμετωπίσει οργανωμένα την απόπειρα στραγγαλισμού της από τους "εταίρους" αν μας έσπρωχναν εκτός ευρώ.

Και παρουσιάζονται γαργαλιστικές λεπτομέρειες όπως ότι υπήρχαν αποστολές προς τη Μόσχα, τη Λατινική Αμερική και εταιρείες έκδοσης νομίσματος, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συστήσει μυστική ομάδα ειδικών αποστολών, που είχαν αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τη Μόσχα, αλλά και επαφές με εταιρείες έκδοσης νομίσματος και με χώρες για την προμήθεια τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων και άλλα τέτοια.

Όπως ήδη έχει αποκαλύψει από το καλοκαίρι το pronews.gr, φυσικά και υπήρχαν τέτοιες προετοιμασίες, όπως επίσης και λεπτομερή σχέδια για έλεγχο των τηλεπικοινωνιών που τώρα βρίσκονται υπό την γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ και άλλα τινά.

Όλα αυτά όμως ουδέποτε πήραν τον χαρακτήρα κωδικοποιημένου λεπτομερούς σχεδίου, γιατί δεν υπήρχε η απαραίτητη στελέχωση και οι κυβερνητικοί φοβούνταν διαρροές. Φυσικά υπήρξε και περιορισμένη εμπλοκή στελεχών των ΕΔ, που θα αναλάμβαναν κρίσιμες αποστολές (φάρμακα, τρόφιμα κλπ), αλλά όλα έμειναν απλώς "στο χαρτί" και αντί η χώρα να ορθώσει ανάστημα, συνετρίβη από την γερμανική μπότα σε ένα 17ωρο "μπούλινγκ" του Α.Τσίπρα από Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ.

Όσο για τις πληροφορίες που διαρρέουν για "τελεσίγραφο των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση" ότι "Έχετε τέσσερις μήνες για να κλείσετε τη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο, διαφορετικά βγαίνετε και από το ευρώ και από τη Σένγκεν", αυτά αφορούν κατά βάση την απόφαση των δανειστών να σπρώξουν "εδώ και τώρα" προς οικουμενική κυβέρνηση.

Και ο δικός τους χρόνος τελειώνει. Δεν θέλουν να φτάσει αυτή η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο και να αρχίσει να ρέει το συνάλλαγμα από τον τουρισμό που θα δώσει χρόνο και χρήμα για αποσυμπίεση της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει τώρα.
Πηγή: pronews.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...