27 Ιαν 2016

Γ Λεονταρίτης: Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε τους Δήμους για την υλοποίηση των έργων τους

Συνάντηση με τον Έπαρχο ΠΕ Μήλου κ. Νικόλαο Βενάκη και τον Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη.
Συνεχίζοντας τη σειρά των συναντήσεων με τους Δημάρχους των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης.........
είχε, σήμερα το πρωί στο γραφείο του, συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο ΠΕ Μήλου κ. Νικόλαο Βενάκη και τον Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη. Στη συνάντηση συμμετείχε η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου και τα στελέχη της υπηρεσίας, Λουκάς Καραδήμος και Κωνσταντίνος Γιολδάσης.

Με την έναρξη της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και στον προγραμματισμό των παρεμβάσεων για το νησί της Σίφνου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, με την σειρά του, για την πορεία υλοποίησης και το βαθμό ωρίμανσης των έργων, που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οι ανάγκες του Δήμου Σίφνου σε έργα υποδομής και οι δυνατότητες χρηματοδότησής τους, η ολοκλήρωση της μελέτης διάβρωσης της ακτής στις Καμάρες και των έργων του καταφυγίου μικρών σκαφών στον Πλατύ Γυαλό καθώς και αυτά που σχετίζονται με τις συντηρήσεις (ασφαλτόστρωση – καθαρισμός) και την ασφάλεια (τοποθέτηση στηθαίων - διαγραμμίσεις) του οδικού δικτύου καθώς και της ολοκλήρωσης της μελέτης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Την ατζέντα της συνάντησης απασχόλησε και ο τρόπος διάθεσης της πρόσφατης επιχορήγησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολικών κτηρίων της Σίφνου καθώς και μια σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τον κ. Έπαρχο και αφορούν στα υπόλοιπα νησιά της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, όπως η μελέτη συνοδών έργων αφαλάτωσης Κιμώλου, η συντήρηση του οδικού δικτύου Μήλου και Σερίφου κ.λ.π.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο περιφερειακός προγραμματισμός και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για το νησί της Σίφνου που έγινε πριν από έναν χρόνο έχει υλοποιηθεί, αφού οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης με επόμενη φάση την ένταξη των έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίησή τους. Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης: "Παρά τις γνωστές σε όλους δυσκολίες της περασμένης χρονιάς αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει σωστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην πορεία υλοποίησης των μελετών και των έργων και αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων, επιτυγχάνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε τους πρωτοβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση των έργων τους".

Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων που ακολουθούν, τόσο του Επάρχου Μήλου κ. Βενάκη όσο και του Δημάρχου Σίφνου κ. Μπαμπούνη, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη, αποτελεί η έκφραση της βούλησης για συνεχή και ειλικρινή συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να επιλυθούν σύντομα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, σημαντικά προβλήματα της περιοχής.

Δήλωση Επάρχου Μήλου κ. Νικόλαου Βενάκη
«Είναι κοινή αποδοχή τόσο δική μου όσο και του Δημάρχου Σίφνου ότι ύστερα από πολλά χρόνια με τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και του Επάρχου Μήλου βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την επίλυση σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων της Σίφνου και αυτό είναι το θετικό μήνυμα της σημερινής μας συνάντησης. Όσον αφορά στα έργα Σερίφου, Κιμώλου και Μήλου δόθηκαν οδηγίες να προχωρήσουν άμεσα, όσα δεν έχουν προχωρήσει και αποφασίσαμε σύντομα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων να επισκεφθούμε και τα τέσσερα νησιά της Π.Ε. Μήλου και να ενημερώσουμε τους κατοίκους αλλά και να επικαιροποιήσουμε την ενημέρωσή μας από τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια για τις τρέχουσες ανάγκες».

Δήλωση Δημάρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη
«Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, παρουσία του Επάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις σε σημαντικά θέματα του Δήμου Σίφνου. Η καθημερινή επικοινωνία που υπάρχει με τον κ. Βενάκη καθώς και η συχνή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων δείχνει ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για το νησί μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται με τον υψηλό βαθμό ωρίμανσης των μελετών και την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων». 
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...