26 Ιαν 2016

Κρύο, βροχές και χιονόνερο

Αναλυτική πρόγνωση
Βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής και βόρειας χώρας, προβλέπει.......
για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ παγετός θα επικρατήσει το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με βροχή η χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς κελσίου. Σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις και διαστήματα με ήλιο.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 00 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχή η χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -03 (μείον 3) έως 14 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχή η χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση στις Κυκλάδες τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων νησιών. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Βελτίωση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 27-01-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στα βόρεια σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε άνοδο στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός όμως θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Πηγή: ethnos.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...