27 Ιαν 2016

Θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ αλλά με άλλο όνομα και το 2016

Τέλος ο ΕΝΦΙΑ όπως τον ξέραμε. Ερχεται νέος φόρος στα ακίνητα ο οποίος όμως θα μοιάζει με τον … ΕΝΦΙΑ και θα έχει ως στόχο...... να μπουν στα δημόσια ταμεία τα ίδια ποσά, δηλαδή τουλάχιστον 2,65 δις. ευρώ.

Ο νέος φόρος, λένε οι πληροφορίες του newsit.gr, θα στηρίζεται μόνο για φέτος στις νέες αντικειμενικές τιμές (η ριζική αλλαγή του συστήματος και ο υπολογισμός του φόρου με τις εμπορικές μετατίθεται για τον επόμενο χρόνο), αλλά θα αλλάξει το σύστημα υπολογισμού και θα προσομοιάζει στο παλιό σύστημα του ΦΑΠ.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα αφορολόγητο ποσό το οποίο υπολογίζεται πέριξ των 50.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα εφαρμόζονται συντελεστές φορολόγησης με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρονται μεγαλύτερα φορολογικά βάρη προς την ακίνητη περιουσία με τις μεγαλύτερες αντικειμενικές αξίες συνολικά με ταυτόχρονη ελάφρυνση των χαμηλότερης αξίας περιουσιών.

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται διάφορα σενάρια με δύο λογικές. Η μία λογική είναι η αυξομείωση του αφορολόγητου ώστε να διαπιστωθεί ποιοι πληρώνουν και πόσους φόρους και η δεύτερη λογική διέπεται από την αυξομείωση των συντελεστών φορολόγησης.

Σκοπός και των δύο είναι η είσπραξη του ποσού που εισπράχθηκε και φέτος (3,1 δις. φόροι επιβλήθηκαν με εισπρακτικό στόχο 2,65 δις.) και με μεταφορά των μεγαλύτερων βαρών προς τις μεγαλύτερες ακίνητες περιουσίες.
Πηγή: newsit.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...