24 Ιαν 2016

Πολωτικός Τσίπρας στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ – "Διαίρει και βασίλευε" για τα μπλόκα των αγροτών – Προσωπική επίθεση στον Μητσοτάκη και τις... γραβάτες

- Το δίλημμα Αριστερά ή Δεξιά έθεσε ο πρωθυπουργός στον ομιλία του για τον ένα χρόνο από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.........

- Εχθρός μας η λιτότητα όχι ο λαός που έχει δίκιο να διαδηλώνει είπε
- «Δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τα μπλοκάκια και τις γραβάτες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας
- Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Τον έβγαλαν αρχηγό τα Βόρεια Προάστια
- Μίλησε για «ποταμίσια εξαπτέρυγα» της ΝΔ και αγροτοσυνδιλακιστές που έκαναν καμπάνια υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα
- Άμεσα o διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Τι είπε για τον εκλογικό νόμο
- Όλα όσα έγιναν στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο
- Έκλεψε την παράσταση η... Mercedes του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου - 

"Στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ" (που συμπληρώνεται τη Δευτέρα 25.01.2016), στην φιέστα για την εκλογική νίκη της 25ης Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε περισσότερο σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο σαν πρωθυπουργός. Ίσως να είναι και λογικό. Μιλούσε σε κομματική εκδήλωση, σε κομματικό ακροατήριο και μάλιστα σε μια στιγμή που το ασφαλιστικό βγάζει τον κόσμο στους δρόμους και τους αγρότες σε μπλόκα και άρα θα ήθελε (και ήθελε) να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση.

Παρουσία όλου σχεδόν του υπουργικού συμβουλίου, πλήθους κόσμου (μέχρι και πανό Αλέξη σ’ αγαπάμε του κρέμασαν), της Ρένας Δούρου, του Δημήτρη Παπαδημούλη και του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου που έφτασε με... Mercedes και έγινε talk of the town, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ύψωσε απλά τους τόνους. 

Έθεσε το δίλημμα «Αριστερά ή Δεξιά» και έπαιξε το χαρτί της πόλωσης όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο... αγροτικών κινητοποιήσεων, αφού μίλησε για αγροτοσυνδικαλιστές που "έκαναν καμπάνια υπέρ του ναι (σ.σ. στο δημοψήφισμα)" αλλά και... γραβάτες (αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις δικηγόρων και γιατρών) που δεν θα μπουν στο ίδιο τσουβάλι με τα "μπλοκάκια". Δήλωσε όμως ανοιχτός σε διάλογο με όλους. Και πριν καλά καλά τελειώσει η ομιλία του, ανακοινώθηκε πως θα συναντήσει τους προέδρους των επιστημονικών φορέων τη Δευτέρα (25.01.2016) στις 12:00.

Ανάμεσα στα σημαντικά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, πέρα από τις τηλεοπτικές άδειες είναι πως μετά την πρώτη αξιολόγηση θα προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ θα προχωρήσουν και τα ζητήματα του αναπτυξιακού νόμου αλλά και του εκλογικού νόμου.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε με αναφορές στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που «πήρε ευθύνες μεγαλύτερες από το μπόι της», για εκβιαστές και Grexit. «Ο αγώνας για την αλλαγή δεν είναι θεωρίες σε βιβλία, αλλά καθημερινή πράξη», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «στη διάρκεια του περασμένου χρόνου αναμετρηθήκαμε με την Ιστορία και αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αριστερά» και πως η κυβέρνησή του συγκρούστηκε με το συντηρητικό κατεστημένο «που επιμένει δογματικά σε συνταγές λιτότητας και ισχυρίζεται πως δεν φταίνε οι συνταγές αυτές, αλλά η εφαρμογή τους». 

Και δήλωσε περήφανος «που δώσαμε μάχες για να τελειώνουμε με ό,τι μας έφερε ως εδώ», ενώ έκανε λόγο για μάχη εναντίον της ολιγαρχίας και της διαπλοκής και υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνουμε όμηροι ούτε των εκβιαστών ούτε των οργανωμένων συμφερόντων». Μίλησε για παγίδες που στήθηκαν στη χώρα, τις οποίες «τις αποφύγαμε χάρις στη στήριξη του λαού που μας έδωσε τη νίκη σε τρεις εκλογικές μάχες σε λιγότερο από ένα χρόνο».
Η αξιολόγηση και το ασφαλιστικό
«Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ, και παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις των δανειστών, πρέπει να δώσουν απαντήσεις» είπε ο πρωθυπουργός, που μίλησε για προσπάθεια επανασυσπείρωσης αυτών των δυνάμεων με στόχο να γυρίσει η χώρα πίσω, στην εποχή της «ανομίας και της αυθαιρεσίας της ολιγαρχίας και των καναλαρχών».

Μίλησε επίσης για δυνάμεις προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση σε εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης και τις εγκάλεσε ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ στο θέμα του Ασφαλιστικού. Κάπου εκεί ξεκίνησε η προσωπική επίθεση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όταν είπε πως «κάποιος θα είναι ή με τις κινητοποιήσεις ή με το ΔΝΤ», αναφέρθηκε ονομαστικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο κάλεσε να διευκρινίσει αν είναι «με τα μπλόκα ή με το ΔΝΤ». Αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν «ποιά είναι η πρόταση αυτών των δυνάμεων για το Ασφαλιστικό που οι ίδιοι κατέστρεψαν, ποιά είναι η πρόταση για τους αγρότες που αυτές οι δυνάμεις φτωχοποίησαν».
Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι το ασφαλιστικό που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας επιδέχεται βελτιώσεων αλλά ακόμη και σε αυτό έθεσε δίλημμα. Και κρίσιμο δίλημμα όπως το χαρακτήρισε, το οποίο συμπυκνώνεται στο «ή μεταρρύθμιση του συστήματος ή κατάρρευση του συστήματος».
Και κάπου εκεί έριξε το χαρτί του "διαίρει και βασίλευε" προς τους αγρότες (κυρίως) αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μίλησε για ορισμένους εκ των συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ και κάποιους αγροτοσυνδικαλιστές που διοργάνωναν την καμπάνια του «Ναι» στο δημοψήφισμα και «τώρα είναι εναντίον των μέτρων».

Όσο για τις... γραβάτες; «Προχωράμε στις αναγκαίες διορθώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, προκειμένου να προστατευτούν οι νέοι επιστήμονες και τα χαμηλά εισοδήματα. Στόχος μας είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τα μπλοκάκια και τις γραβάτες», είπε.
Η προσωπική επίθεση στον Μητσοτάκη
Το αν είναι με το ΔΝΤ ή όχι δεν ήταν η μοναδική επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός είπε πως τον έβγαλαν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τα βόρεια προάστια και πως «εμείς δεν θα πολεμήσουμε τον κ. Μητσοτάκη για τις ρίζες του και την οικογένειά του. Θα τον πολεμήσουμε για τις ιδέες του με τις δικές μας ιδέες, θα τον πολεμήσουμε για τις πράξεις του και για όσα έκανε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν καθαίρεσε διευθυντές και προϊσταμένους και σήμερα στα υπουργεία έχουμε διευθυντές και προϊσταμένους που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης σε μια νύχτα».

Και εκεί αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο «τομή» όπως το χαρακτήρισε, για τη δημόσια διοίκηση, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή τη Δευτέρα, με το οποίο τερματίζεται το ρουσφέτι και η κομματοκρατία. «Θα το στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης και τα Ποταμίσια εξαπτέρυγα;» αναρωτήθηκε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως «μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ», γιατί «ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα πάρει αποφάσεις και πως ο διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί. «Ελπίζω να συναινέσει η ΝΔ, αλλιώς θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα» είπε ο πρωθυπουργός.

Αριστερά ή Δεξιά
Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα ή μαζί μας ή εναντίον μας, ή δεξιά ή αριστερά και με αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη που πήρε την αντιπροεδρία της ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ένα χρόνο μετά, τα διλήμματα διαγράφονται πιο καθαρά από ποτέ, φαίνονται πιο καθαρά οι δύο πόλοι της αντιπαράθεσης: Από τη μια η νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη που στηρίζεται από την ακροδεξιά του κ. Σαμαρά που ανταμείβεται και με αντιπροεδρία, και από την άλλη, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολλοί ενάντια στους λίγους» είπε προς το τέλος της ομιλίας του.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πλειοψηφία του λαού που δεν θέλει να ξαναγίνει όμηρος του παλιού καθεστώτος. Υπενθυμίζοντας παλαιότερη αποστροφή του, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο της ανάγκης και της οργής», υπογράμμισε ότι «σήμερα λέω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θα γίνει φωτοβολίδα της Ιστορίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους που δουλεύουν και αγωνιζόμαστε να ελαφρύνουμε τα βάρη τους», ενώ έκανε λόγο για «συμμαχία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων». Και πρόσθεσε πως ο κόσμος έχει δίκιο να αγωνιά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε τον κόσμο να διαδηλώνει», γιατί εχθρός της κυβέρνησης δεν είναι ο λαός που διαδηλώνει αλλά η λιτότητα.

Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τον κόσμο που παλεύει. «Παλεύουμε για την κοινωνία των πολλών, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη παλεύει για να διαιωνιστεί η κυριαρχία των λίγων, αλλά στο ερώτημα "ποιός μπορεί να παλέψει για τα δικαιώματά του", ο λαός ξέρει ότι αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε. Και σημείωσε ότι «σε κάθε βήμα μας θα βρίσκουμε μπροστά μας τη διαπλοκή και τη Δεξιά, γιατί έχουμε ανοίξει τις "ντουλάπες με τους σκελετούς" και θέλουν να τις κλείσουμε».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι «η χρονιά της οριστικής ρήξης με το παλιό, το "έτος μηδέν", ώστε η χώρα να πορευθεί απ’ άλλη θέση για το μέλλον της, ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος είναι το 2021, στην 200 επέτειο από την Επανάσταση, να έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια άλλη Ελλάδα».
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...