15 Ιαν 2016

Νέα 48ωρη απεργία από τους εργαζόμενους στο ΝΑΤ

Tην Παρασκευή και τη Δευτέρα, 15 και 18 Ιανουαρίου, αντίστοιχα
Νέα 48ωρη απεργία, την τέταρτη κατά σειρά, αποφάσισε η γενική συνέλευση........
του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικού Ναυτικού, την Παρασκευή και τη Δευτέρα, 15 και 18 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

«Είμαστε ήδη στην 6η ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του ΝΑΤ. Έχουμε κουραστεί από υποσχέσεις και ανέξοδες συμπαρατάξεις, από τακτικισμούς αναμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ.

Όπως υποστηρίζουν, το ΝΑΤ είναι η ίδια η ιστορία της ναυτιλίας και είναι άρρηκτα δεμένο με αυτή.

«Η ιδεοληψία ότι το Ταμείο πρέπει να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε υποτελείς, αφού και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ιδιαίτερο ταμείο για τους ναυτικούς, όταν μάλιστα δεν έχουν ναυτιλία ανάλογη με την ελληνική» αναφέρουν.

Ζητούν από την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία και τις ενώσεις των συνταξιούχων να συντονίσουν τον κοινό αγώνα τους, ξεκινώντας με ενημέρωση των αρχηγών κομμάτων και του Πρωθυπουργού.

Δηλώνουν ότι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με πορείες, καταλήψεις του ΝΑΤ, του ΕΛΟΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλίας, θα προσπαθήσουν να ενημερώσουν την κοινωνία «ότι δεν αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, αλλά για να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και της ναυτιλίας».

Στη σημερινή γενική συνέλευση, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου της Εστίας Ναυτικών, αποφασίστηκε η σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, προκειμένου να ληφθεί εκ νέου απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΝΑΤ συμμετέχει και στο κάλεσμα της ΠΝΟ προς τα σωματεία όλων των εμπλεκόμενων με τη ναυτιλία φορέων, για σύσκεψη τη Δευτέρα, με θέμα τον συντονισμό και την οργάνωση κοινής δράσης.
Πηγή: tovima.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...