19 Ιαν 2016

Αλέξης-Κυριάκος: Ολα όσα τους χωρίζουν στο πρώτο ραντεβού

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 15:00, θα έχουν την πρώτη τους κατ' ιδίαν συνάντηση και το κλίμα ήδη με τα όσα λέγονται είναι βαρύ.......

Μια σύγκρουση από τα παλιά με έντονο άρωμα δικομματισμού περασμένων δεκαετιών θυμίζει η πολιτική μονομαχία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθούν.

Η συνάντηση αντιμετωπίζεται ως η πρώτη αντιπροσωπευτική ένδειξη της πολιτικής ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει το προσεχές διάστημα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου στις 15:00 θα έχουν την πρώτη τους κατ'  ιδίαν συνάντηση και το κλίμα ήδη με τα όσα λέγονται είναι βαρύ και αποτυπώνει τη μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει.

Οι δυο πολιτικοί θα έχουν την πρώτη τους αναγνωριστική συνάντηση μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και με το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί την νέα ηγεσία της ΝΔ για ένα μείγμα «ακροδεξιάς» νοοτροπίας και «νεοφιλελεύθερης εμμονής» και την αξιωματική αντιπολίτευση να επιτίθεται με σφοδρότητα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Η συνάντηση αντιμετωπίζεται ως η πρώτη αντιπροσωπευτική ένδειξη της πολιτικής ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει το προσεχές διάστημα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη φανερώσει τις διαθέσεις τους.

Το μεν Μέγαρο Μαξίμου δια των επιθέσεων κατά της ηγεσίας της ΝΔ, η δε αξιωματική αντιπολίτευση με μία κίνηση που εκδηλώθηκε την Δευτέρα, βάλλοντας απευθείας στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού. 

Πιο συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε δύο όρους προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα στην διάσκεψη των προέδρων, με αντικείμενο την σύνθεση και την συγκρότηση σε σώμα του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης:

α) τον περιορισμό των εξουσιών του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, ο οποίος βάσει του νέου νόμου έχει την αρμοδιότητα για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, το τίμημα, κ.ά. 

β) την μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση στο ίδιο το ΕΣΡ, το οποίο ως ανεξάρτητη αρχή θα πρέπει να αναλάβει να φέρει σε πέρας όλη τη διαδικασία χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Από τη Συγγρού είχαν καταστήσει σαφές εκ προοιμίου ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην εκλογή νέων μελών της Αρχής, κάτι που απαιτεί βάσει Συντάγματος πλειοψηφία 4/5 στη διάσκεψη των προέδρων.

Και από τις δύο πλευρές αναγνωρίζουν ότι θα επικρατήσει όποιος πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήδη αυτή την εποχή αμφότερα τα δύο κόμματα επιδίδονται σε μπλόφες, χωρίς να ανοίγουν τα πραγματικά χαρτιά τους. 

Η κυβέρνηση έχει χάσει την αυτοπεποίθηση των προηγούμενων μηνών και στη ΝΔ επικρατεί ευφορία μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία. Εξ αντανακλάσεως, αυτή η δυσμενής κατάσταση στην οποία περιέρχεται σταδιακά η κυβέρνηση είναι η καλύτερη αφετηρία για τον πρόεδρο της ΝΔ να αρχίσει την αντεπίθεσή του και να δημιουργήσει καλύτερους όρους στην αναμέτρηση «ένας με έναν» απέναντι στον Πρωθυπουργό.
Πηγή: thetoc.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...