11 Απρ 2016

Ο Τσίπρας κάνει... restart με ριζικό ανασχηματισμό! Εκπλήξεις με αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών

- Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα του χρέους εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου
- Δεν αποκλείει και συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να.....
προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με κοινή γραμμή
- Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να επιδιώκει τη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τη Φώφη Γεννηματά


Ριζικό ανασχηματισμό σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την αξιολόγηση και μάλιστα με εκπλήξεις, όσον αφορά στις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών.
Μπορεί ο Πρωθυπουργός να έριξε... πόρτα στον Βασίλη Λεβέντη και το αίτημά του για σύγκληση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών για την αξιολόγηση, όμως δεν αποκλείει να υπάρξει συμβούλιο εφόσον (η αξιολόγηση) κλείσει επιτυχώς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Real”, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς θέλει η κυβέρνηση να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για το χρέος με κοινή γραμμή. Μάλιστα, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό. Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαμηνύει πως “έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του” από τη στιγμή που θα φέρει σε πέρας και την αξιολόγηση. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση, κάτι που όμως ο Πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος ούτε καν να συζητήσει.
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης του Γιάννη Μουζάλα, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεταναστευτικό έχουν αναλάβει οι Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Τόσκας.

Ο ανασχηματισμός εκ των πραγμάτων θα σηματοδοτεί τη διεύρυνση του κυβερνώντος κόμματος με προσωπικότητες, είναι όμως αβέβαιο αν μια τέτοια κίνηση αρκεί για την εκ νέου ανάληψη των πολιτικών πρωτοβουλιών.
Στην ουσία, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να επιδιώκει τη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τη Φώφη Γεννηματά, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι ο Σταύρος Θεοδώρακης έχει αποφασίσει να πορευτεί ως εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
ΠΗΓΗ: REAL NEWS-newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...