6 Απρ 2016

Microsoft και Apple καταργούν το ποντίκι στους Η/Υ!! Αντικαθίσταται δείτε με τι!! (Videos)

Η Microsoft και η Apple κάνουν ανατροπή στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως τη γνωρίζαμε έως σήμερα, με τις νέες πατέντες που κατέθεσαν στις ΗΠΑ. Ένα νέο «έξυπνο»....
δαχτυλίδι που θα αντικαταστήσει τη χρήση του ποντικιού, φαίνεται ότι έχει ήδη σχεδιαστεί από τη Microsoft.

Μια πρόσφατη αίτηση για κατοχύρωση πατέντας στην Υπηρεσία Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας να αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους μας ποντίκι με ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι που θα ελέγχει εφεξής τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. 
Η κατάθεση της εν λόγω πατέντας είναι η τελευταία μιας σειράς αιτήσεων κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από τη Microsoft που σχετίζονται με ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το περιοδικό Newsweek.

Σύμφωνα με τα σχέδια που διέρρευσαν, το δαχτυλίδι χρησιμοποιεί «έξυπνους αισθητήρες κάμψης και γυροσκόπια για την ανίχνευση της θέσης και στάσης του χεριού. Αυτό σημαίνει ότι το χαρακτηριστικό κλικ το ποντικιού πρόκειται να αντικατασταθεί από το χτύπημα του δαχτύλου σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Η τεχνολογία θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες φορητές συσκευές, όπως τα smartglasses εικονικής πραγματικότητας.

Μια ανάλογη αίτηση για κατοχύρωση πατέντας που κατατέθηκε το 2015 αποκάλυψε ότι η εταιρεία Apple σχεδιάζει ανάλογο «έξυπνο» δαχτυλίδι με αισθητήρες κίνησης, μικρόφωνο, οθόνη αφής και κάμερες.
Δείτε Videos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...