1 Απρ 2016

Χαράτσι σε Facebook, Twitter για likes και φίλους

Νέα επιδρομή μετά το φόρο στις συνδέσεις ίντερνετ
Την επιβολή φόρου στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος θα είναι πολύ υψηλός για όσους καταφέρνουν.......
να αποσπάσουν πολύ μεγάλο αριθμό θετικών σχολίων στις αναρτήσεις τους (likes) ή έχουν αποκτήσει πάρα πολλούς φίλους ή «ακόλουθους» (followers) και πιο χαμηλός για όσους δεν είναι τόσο «δημοφιλείς» στα συγκεκριμένα μέσα συζητούν η κυβέρνηση και οι δανειστές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση της λίστας των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων που θα περιληφθούν στην τελική συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει την επιβολή ενός «φόρου δημοφιλίας» στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

O φόρος θα υπολογίζεται ανά μήνα με βάση κλίμακα ποσών, τα οποία θα είναι χαμηλά για όσους έχουν περιορισμένη «δημοφιλία» στο facebook, στο twitter και στο instagram και πολύ υψηλά για όσους έχουν πολύ μεγάλη «δημοφιλία».

Η καταμέτρηση της «δημοφιλίας» για την υπαγωγή του κάθε χρήστη στο κατάλληλο φορολογικό κλιμάκιο και τη χρέωσή του με το προβλεπόμενο ποσό φόρου θα γίνεται με βάση τον συνολικό αριθμό των «likes» που έχουν αποσπάσει οι αναρτήσεις ολόκληρου του μήνα.

Η κλίμακα έχει ήδη διαμορφωθεί ως εξής:
-Έως 100 likes ανά μήνα: 2 ευρώ μηνιαίος φόρος
-Από 101 έως 500 likes ανά μήνα: 4 ευρώ μηνιαίος φόρος
-Από 501 έως 1.000 likes ανά μήνα: 8 ευρώ μηνιαίος φόρος
-Από 1.001 έως 2.000 likes ανά μήνα: 16 ευρώ μηνιαίος φόρος
-Από 2.001 έως 5.000 likes ανά μήνα: 25 ευρώ μηνιαίος φόρος
-Από 5.001 έως 10.000 likes ανά μήνα: 40 ευρώ μηνιαίος φόρος
-Πάνω από 10.000 likes ανά μήνα: 70 ευρώ μηνιαίος φόρος.
Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ μόνο το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε ασμένως την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς εκτιμά ότι θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των αναρτήσεων με σχόλια επικριτικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, καλύπτοντας σημαντικό μέρος του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2016-2018.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...