29 Φεβ 2016

Εντυπωσιακή η παρουσία της ΠΝΑΙ στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Detrop Boutique

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο “Cheese & Wine” του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης,......
στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών Detrop Boutique 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε 26 με 29 Φεβρουαρίου 2016 στον εκθεσιακό χώρο, συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν 8 παραγωγοί οινικών και τυροκομικών προϊόντων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων οι οποίοι εκπροσώπησαν τα νησιά Ρόδο, Σύρο, Νάξο, Κω και Σαντορίνη.

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ η Π.Ν.ΑΙ. εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη.

Στα πλαίσια της 25ης Detrop Boutique, για πρώτη φορά το 2016 πραγματοποιήθηκε το θεματικό αφιέρωμα «Cheese and wine», παρουσιάζοντας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δύο προϊόντα, που ο συνδυασμός τους μπορεί να δημιουργήσει νέα γαστρονομικά μονοπάτια. Σε αυτόν τον χώρο επέλεξε να συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας την ευκαιρία στους παραγωγούς οινικών και τυροκομικών προϊόντων της να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου τους.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης Έκθεσης ήταν ότι εκτός από τους αγοραστές, δικαίωμα επιλογής πραγματοποίησης συναντήσεων Business to Business είχαν και οι εκθέτες.

Πλήθος αναφορών και εγκωμιαστικών σχολίων συγκέντρωσαν τόσο τα τυροκομικά όσο και τα οινικά προϊόντα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από σεφ και οινολόγους σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και σε συνδυασμένες παρουσιάσεις τυριών και οίνων κατά τη διάρκεια των “Master Classes Cheese and Wine”, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Έκθεσης.

Χαρακτηριστικό της παρουσίας της ΠΝΑΙ, ήταν η χρησιμοποίηση των προϊόντων των νησιών μας από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τυροκομικά και οινικά μας εκθέματα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...