25 Φεβ 2016

Την παραίτηση της Μ. Καζαντζάκη από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου ζήτησε ο Δήμαρχος

Με πλήρη επίγνωση των καταστάσεων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στα δημοτικά πράγματα του νησιού μας, με νηφάλια σκέψη και ψυχραιμία και κυρίως.........
με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας, επιθυμούμε να ενημερώσουμε του Δημότες μας και κάθε ενδιαφερόμενο, αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Σε συνέχεια γεγονότων και χειρισμών, εκ μέρους αιρετών οργάνων, που ακολούθησαν την ψήφιση του Προϋπολογισμού Ο.Ε.2016, την 22-01-2016, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μαρία Καζαντζάκη, με δηλώσεις, στάσεις και τοποθετήσεις της, ενώπιον στελεχών της δημοτικής μας παράταξης, αμφισβήτησε χειρισμούς, τόσο του δημάρχου προσωπικά όσο και λοιπών συναδέλφων της δημοτικής μας παράταξης, οι οποίοι είχαν ως αποκλειστικό γνώμονα και στόχο το όφελος και το συμφέρον του Δήμου μας, υπαινισσόμενη μάλιστα ευθέως περίεργες και δόλιες συνεννοήσεις ή συμφωνίες με συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας.
Παράλληλα, η κυρία πρόεδρος, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, εξέφρασε το τελευταίο διάστημα την πρόθεσή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή μας, εξαιτίας των προαναφερόμενων, κατά την εκτίμησή της, εσφαλμένων χειρισμών.

Σε συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείου δημάρχου, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου προς την κα Καζαντζάκη με την παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής, ετέθησαν εκ μέρους του συγκεκριμένοι όροι, στο πλαίσιο της δεοντολογίας, της συναδελφικής και της πολιτικής ηθικής, τους οποίους θα έπρεπε τόσο η κα Καζαντζάκη όσο και όλοι ανεξαιρέτως οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης να τηρούν με στόχο την αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ των αιρετών αλλά και τη λειτουργία του Δήμου. 
Δόθηκαν, επίσης, επαρκείς εξηγήσεις, αναφορικά με τη στάση και τους χειρισμούς του δημάρχου και των αιρετών με στόχο την επωφελέστερη αντιμετώπιση θεμάτων του Δήμου, οι οποίες παρά την αιτιολογημένη τεκμηρίωση δεν έγιναν αποδεκτές ή και πιστευτές από την κα Καζαντζάκη. Το γεγονός αυτό δημιούργησε διάρρηξη του κλίματος εμπιστοσύνης, το οποίο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ορθή, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία ενός Δήμου.

Ιδιαίτερα δε, η διαφύλαξη και η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης εκ μέρους της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία κατέχει μια θεσμική ιδιότητα με, πέραν των άλλων, βαρύνοντα συμβολισμό, αποτελεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα, καθήκον και υποχρέωση, δεδομένου ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλει να αποτελεί θεματοφύλακα της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και του κλίματος ενότητας που θα πρέπει να εμπεδώνεται από όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους.

Με βάση τα παραπάνω, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, έχοντας την απόλυτη, ρητή και κατηγορηματική συγκατάβαση του συνόλου των μελών της πλειοψηφούσας δημοτικής ομάδας, καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ζήτησε εγγράφως την παραίτηση της κυρίας Καζαντζάκη από τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, της ζήτησε, σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. ΕΜΠ4/24-02-2016 επιστολής της, βάσει της οποίας διατράνωνε την πίστη της στις αξίες και στην προσπάθεια της δημοτικής μας παράταξης, καθώς και τη θέλησή της να συμπαραταχθεί ως μέλος αυτής μέχρι το τέλος της δημοτικής θητείας για την πρόοδο του νησιού μας, να αποδείξει ότι θέλει να παλέψει, για το καλό του τόπου μας και του Δήμου, ως δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι οι προαναφερόμενες πρωτοβουλίες και αποφάσεις, τόσο του δημάρχου όσο και της Δημοτικής Αρχής, ελήφθησαν με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και με γνώμονα το συμφέρον του νησιού μας και του Δήμου μας.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε την συμβολή της κυρίας Καζαντζάκη στην επιτυχή αντιμετώπιση πολλών και σοβαρών ζητημάτων από τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι η Δημοτική μας Αρχή δε διακατέχεται επ’ ουδενί από αχαριστία και αγνωμοσύνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...