29 Φεβ 2016

Oσκαρ Α' ανδρικού ρόλου στον Ντι Κάπριο για το «The Revenant» (Video)

Καλύτερη ταινία το SPOTLIGHT
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε τελικά το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του,......
στο δράμα, «Η επιστροφή» (The Revenant). Ο 41 ετών Ντι Κάπριο ήταν υποψήφιος άλλες τέσσερις φορές για Όσκαρ τα προηγούμενα χρόνια, στο διάστημα μιας καριέρας 25 ετών.

Ωστόσο, ήταν φαβορί για τη φετινή διοργάνωση των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου στις ΗΠΑ, για το εξουθενωτικό προτρέτο ενός κυνηγού, που ξέμεινε να πεθάνει στα χιόνια, κατασπαραγμένος από μία αρκούδα.
Στη μάχη του για να επιβιώσει, ο ήρωας Hugh Glass που ενσάρκωσε ο Ντι Κάπριο, περπατά απεγνωσμένα διασχίζοντας χιονισμένα δάση, παρασύρεται από τους καταρράκτες, κοιμάται μέσα στο κουφάρι ενός αλόγου, ενώ καταβροχθίζει το ωμό συκώτι ενός βίσωνα, πριν επιστρέψει τελικά στον καταυλισμό του.

Ο Ντι Κάπριο, ένας εργένης που περιστοιχίζεται από μια σειρά σούπερ-μόντελς, ωριμάζει σ' έναν από τους πιο γνωστούς και θαυμαστούς ηθοποιούς. Επίσης, εξελίσσεται και σ' έναν διεθνή πρωτεργάτη για την προώθηση και υπεράσπιση μιας σειράς περιβαλλοντολογικών ζητημάτων, από τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πληθυσμών σπανίων ειδών, μέχρι το σεβασμό των δικαιωμάτων ντόπιων πληθυσμών, σε διάφορες περιοχές της γης.
Δείτε Video
https://www.facebook.com/Variety/videos/vb.12616252196/10153407135532197/?type=2&theater
“Ας μη θεωρήσουμε αυτόν τον πλανήτη δεδομένο. Δε θεωρώ δεδομένη ούτε αυτή τη νύχτα,” τόνισε στην ομιλία του, ο Ντι Κάπριο.

Συμπληρώνοντας: “Η παραγωγή της ταινίας έπρεπε να μετακινηθεί στο νότιο άκρο του πλανήτη για να βρει χιόνι. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο άμεση απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη ζωής και είναι ανάγκη να δουλέψουμε συλλογικά. Πρέπει να υποστηρίξουμε τους ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν υποστηρίζουν τις μεγάλες εταιρίες που μολύνουν το περιβάλλον, αλλά μιλούν για την προστασία όλης της ανθρωπότητας,” τόνισε ο Ντι Κάπριο.
Για τον ίδιο ρόλο, ο Ντι Κάπριο έχει κερδίσει τα βραβεία, “Golden Globe” και “Screen Actors Guild,” καθώς από καρδιοκατακτητής στις ταινίες “Τιτανικός” και “Ρωμαίος και Ιουλιέτα,” μεταμορφώθηκε σε έναν γενειοφόρο κυνηγό της δεκαετίας του 1820, ο οποίος μιλάει ελάχιστα μετά το πλήγμα που του επέφερε μία αρκούδα στο λαιμό του. Ο Ντι Κάπριο ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για πρώτη φορά το 1994, για το ρόλο του στην ταινία “What's Eating Gilbert Grape.” Οι ρομαντικοί του ρόλοι στο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” αλλά και στον “Τιτανικό” πέρασαν απαρατήρητοι από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ενώ 10 χρόνια μετά ήταν υποψήφιος για δεύτερο Όσκαρ υποδυόμενος τον Howard Hughes στην τανία “The Aviator.”

Οι επόμενες υποψηφιότητές του, ήρθαν το 2006, με το “Blood Diamond,” αλλά και το 2013, με την ταινία “The Wolf of Wall Street.”

Για την ίδια ταινία, «Η Επιστροφή», ο Μεξικανός Αλεχάντρο Ινιάριτου κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

Ο Ινιάριτου έγινε έτσι ο πρώτος κινηματογραφιστής που κερδίζει το Όσκαρ σκηνοθεσίας δύο συναπτές χρονιές, καθώς η ταινία του Birdman είχε κερδίσει και πέρσι. Αυτό είναι το τέταρτο Όσκαρ που κερδίζει ο Μεξικανός σκηνοθέτης στην καριέρα του.

Η ταινία «Spotlight: Όλα στο φως» (Spotlight) του Τομ Μακάρθι κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και πήρε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου
Η ταινία, η έρευνα για την οποία χρειάστηκε χρόνια για να ολοκληρωθεί, ακολουθεί τους δημοσιογράφους που είχαν προχωρήσει το 2002 στην αποκάλυψη ότι στελέχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συγκάλυπταν τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από ιερωμένους.

Στην εφημερίδα Boston Globe είχε δοθεί βραβείο Πούλιτζερ για τις αποκαλύψεις της όσον αφορά το σκάνδαλο.

Η Μπρι Λάρσον κέρδισε το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία «Δωμάτιο».

Ο Ιταλός Ένιο Μορικόνε κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσικής, για το σάουντρακ της ταινίας «Οι μισητοί οκτώ».

Η ταινία «Ο γιος του Σαούλ» (Ουγγαρία) σε σκηνοθεσία Λάσλο Νέμες κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Ο Μαρκ Ράιλανς κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του στο φιλμ «Η γέφυρα των κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, στο οποίο ενσαρκώνει έναν Ρώσο πράκτορα. Είναι το πρώτο βραβείο Όσκαρ που λαμβάνει ο 56χρονος βρετανός θεατρικός ηθοποιός και συγγραφέας.
Μπρι Λάρσον
Στην κωμική περιπέτεια «Τα μυαλά που κουβαλάς» (Inside Out), του στούντιο Pixar της Γουόλτ Ντίσνεϊ, απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ταινία animation.
Η Αλίσια Βικάντερ κέρδισε το Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στον ρόλο της συζύγου ενός διαφυλικού καλλιτέχνη στο φιλμ «Το Κορίτσι από τη Δανία» (The Danish Girl). Είναι το πρώτο Όσκαρ που απονέμεται στην 27χρονη Σουηδή ηθοποιό, η οποία καθιερώθηκε το 2015.

Το βραβείο καλύτερου τραγουδιού κέρδισε το «Writing's On The Wall», από την ταινία Spectre. 

Το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία «Amy: Το κορίτσι πίσω από το όνομα».

Το βραβείο Όσκαρ καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου έλαβε η ταινία «Το μεγάλο σορτάρισμα» (The Big Short).

Ο Μπάιντεν κάλεσε το κοινό να πάρει θέση ενάντια στη σεξουαλική βία.
Από αριστερά: Μαρκ Ράιλανς, Μ. Λαρσον, Ντι Κάπριο, Αλίσια Βικάντερ

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν κάλεσε το κοινό στην τελετή απονομής των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου να πάρει θέση εναντίον των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράττονται στις πανεπιστημιουπόλεις της χώρας. Ο Μπάιντεν είπε ότι ζητάει από το κοινό, όπως και από τα εκατομμύρια των Αμερικανών, να δεσμευτεί ότι θα «επεμβαίνει σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχει, ή δεν μπορεί να υπάρξει, συναίνεση».
Πηγή:ethnos.gr 
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...