29 Φεβ 2016

13 συμβουλές για να είστε αυθεντικοί σε έναν κόσμο που καταρρέει

Κατάρρευση… ο κόσμος είναι σκληρός και αυτή τη λέξη δεν θέλουν όλοι να την ακούν. Ειδικά......
εκείνοι που ζουν στις δικές τους φούσκες κι επιλέγουν να αγνοούν όλα τα δυσάρεστα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο. Δεν τους κατηγορώ· κι εγώ συνήθιζα να το κάνω αυτό για πολύ καιρό, ειδικά όταν είχα πολλές πληγές ανοιχτές. Είναι ασφαλές και σε κάνει να ξυπνάς κάθε πρωί αισθανόμενος ευγνωμοσύνη και ευλογία, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στον κόσμο. Είναι πιο εύκολο να αγνοείς κάτι δυσάρεστο από το να εστιαστείς και να περάσεις μέσα από αυτό…

Όμως αργά ή γρήγορα χρειάζεται να περάσουμε μέσα από τις καταστάσεις που αποφεύγουμε.

Ας το παραδεχτούμε όμως… Πολλά πράγματα στη ζωή μας καταρρέουν συνεχώς. Σχέσεις, δουλειές, άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε και μας πρόδωσαν… κι εμείς αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα πράγματα. Εγώ ζω στην Ελλάδα και τα πράγματα αλλάζουν και καταρρέουν καθημερινά. Ο τρόπος με τον οποίο ζούσαμε αλλάζει συνεχώς. Αυτά είναι γεγονότα και όταν κάτι μας χτυπάει την πόρτα, δεν είναι εύκολο να το αγνοήσουμε. Αρχικά προσποιούμουν πως δεν έβλεπα αυτή την επιδείνωση… Χρειάστηκα πολλή ενέργεια για να χαμογελάω και να δείχνω θετική μπροστά στα παιδιά και στην οικογένειά μου όταν ξεκίνησαν τα capital controls στον Ιούλιο του 2015. Εν μία νυκτί, ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο ζούσα, κατέρρευσε.

Όταν όμως έμενα μόνη, άφηνα τον εαυτό μου να ανησυχεί, ακόμα και να κλαίει. Μέχρι σήμερα, ανάμεσα σε πολλά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει να αυξάνει τους φόρους, ειδικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 με ταρακούνησε και από το πουθενά βρέθηκα να προσπαθώ να πληρώσω τους λογαριασμούς. Ξαφνικά, αυτό που έκανα ως μέρος του πάθους μου, δεν μου γέμιζε το πορτοφόλι. Το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είμαι ευγνώμων που έχω και άλλα πάθη.

Ξέρω πολύ καλά ότι είμαι ένα πνευματικό ον σε ένα ανθρώπινο ταξίδι. Ποια είναι η πνευματική οπτική στα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά;
Μου πήρε καιρό να καταφέρω να αποδεχθώ αυτό που συνέβη, κάτι που μου έδωσε κάποια ενδιαφέροντα δεδομένα. Ήμουν μπερδεμένη όσον αφορά το τι θα έπρεπε να κάνω, πώς να αισθανθώ, πώς να μιλήσω στα παιδιά μου και να τί να αλλάξω στην επιχείρησή μου. Και φυσικά είχα πολλά πνευματικά εργαλεία στη διάθεσή μου, ποιο όμως από αυτά θα λειτουργούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Τότε έκανα λίγο πίσω και κοίταξα με μεγάλη προσοχή την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν. Ένα λεπτό… Δεν βαδίζω στο μονοπάτι με τη μικρότερη αντίσταση… Το να προσποιούμαστε ότι όλα είναι εντάξει όταν βλέπουμε χάος στις σκέψεις μας και το να αποφεύγουμε να δούμε τριγύρω μας… αυτό αποτελεί μεγάλη αντίσταση.

Κι έτσι βρήκα το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν ήταν η κυβέρνηση ή η εργασία μου ή κάποιος άλλος. Ούτε χρειάζεται να ενεργοποιήσω κάποιο πνευματικό εργαλείο. Το πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι σταμάτησα να είμαι αυθεντική.

Αυτό ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής… ένα από τα πιο πολύτιμα. Ακολουθούν 13 συμβουλές που ακολουθώ για να είμαι αυθεντική σε έναν κόσμο που καταρρέει:
Παρατηρώ τα συναισθήματά μου, τολμώ να κοιτάξω καλά το χάος στο νου μου. Τα νιώθω βαθιά αλλά δεν σταματώ να τα παρατηρώ. Χωρίς συμπεράσματα, χωρίς λύσεις… Βλέπω τους φόβους μου και ζω όλα τα καταστροφικά σενάρια που προβάλλει ο νους μου. Και περνώ μέσα από αυτά.
Δεν φαντάζομαι τη δουλειά που θέλω να κάνω ή τη ζωή που θέλω να ζήσω. Δεν ελέγχω το μέλλον και δεν έχω ιδέα ποια ζωή ή ποια δουλειά εξυπηρετούν τον σκοπό της ψυχής μου καλύτερα. Εμπιστεύομαι το Σύμπαν γι΄ αυτό.

Δεν ονειρεύομαι μια ζωή μακριά από προβλήματα, βρίσκω όμως τον καλύτερο τρόπο να τα αντιμετωπίσω και να περάσω μέσα από αυτά. Όταν αντιμετώπισα τους φόβους μου (δες το Νο. 1), ο διαλογισμός ήταν ένα ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου σιωπούσα το νου μου και απλά ήμουν… ως Πνεύμα… άσχετα με το τι συνέβαινε στον ανθρώπινο κόσμο μου.

1. Είμαι εκεί που είμαι, για κάποιον λόγο. Αποδέχομαι αυτό τον λόγο χωρίς ερωτήσεις. Ο κόσμος είναι όπως είναι επειδή είναι όπως είναι.

2. Παραμένω εστιασμένη στο παρόν. Αν χρειάζεται να αλλάξω κάτι ή να ακολουθήσω κάποια άλλη κατεύθυνση, θα το νιώσω από την καρδιά μου. Ο νους δεν δίνει τις σωστές κατευθύνσεις.

3. Δεν δεσμεύομαι με αυτό που κάνω. Όταν δημιουργώ κάτι, το απελευθερώνω με ευγνωμοσύνη για την εμπειρία που είχα.

4. Δεν έχω ταμπέλες. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως web designer, ενεργειακή θεραπεύτρια, συγγραφέα ή δημιουργό κοσμημάτων. Με βλέπω ωε ένα πνευματικό ον σε ένα ανθρώπινο ταξίδι, το οποίο συνδέεται με το Όλα Όσα Είναι και μεταφράζει την ενέργεια σε web designs, ενεργειακές θεραπείες, βιβλία και κοσμήματα.

5. Στραβά και ανάποδα πράγματα συμβαίνουν στη Γη, ακόμα κι είμαστε συνειδητά Πνεύματα, ακόμα κι αν είμαστε αυθεντικοί. Τελεία και παύλα.

6. Οι αλλαγές χρειάζονται σκληρή δουλειά. Τελεία και παύλα.

7. Δεν κατηγορώ τους άλλους ανθρώπους για τη ζωή μου ή για όσα βιώνω. Η ζωή είναι αυτή που είναι.

8. Ευγνωμοσύνη. Ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία, το οποίο με φέρνει στο κέντρο μου και μου υπενθυμίζει όλα τα καλά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή μου.

9. Μιλάω λιγότερο, νιώθω περισσότερο, γράφω συχνά.

10. Ξανά… ο διαλογισμός είναι το πιο σημαντικό εργαλείο. Με βοηθά να αφουγκράζομαι καθαρά το Σύμπαν και να μη χάνομαι στο ανθρώπινο ταξίδι.

Όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Να θυμάστε πως η κατάρρευση είναι μια οπτική του νου. Παραμένοντας αυθεντική στο μονοπάτι μου βλέπω την αποχώρηση του παλιού και την δημιουργία νέων ευκαιριών. Όταν είσαι αυθεντικός παραμένεις σταθερός κι ας αλλάζουν πολλά πράγματα γύρω σου.
Σίγουρα είναι επιτυχία όταν καταφέρεις να οδηγήσεις το καράβι σου σε ασφαλές λιμάνι στη μέση μιας καταιγίδας. Μεγαλύτερη επιτυχία όμως είναι να καταφέρνεις να βρίσκεις τη δύναμη και το χαμόγελο να κατασκευάσεις ένα νέο καράβι όταν ναυαγήσει το παλιό.
Ας μην παίρνουμε τη ζωή τόσο στα σοβαρά. Πάντα θα συμβαίνουν αναποδιές σε κάθε γωνιά της Γης, ό,τι κι αν κάνουμε ή είμαστε. Ας μάθουμε να γελάμε με αυτές.
Με όλη μου την αγάπη,
Έλενα Έρα – healinghome.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...