29 Φεβ 2016

Ποιά νέα πρόσωπα προσεγγίζουν τη ΝΔ του Κυριάκου

Με στόχο την πλήρη ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, προχωρά η ανασυγκρότηση της Ν.Δ.
Με γοργούς ρυθμούς και με στόχο την πλήρη ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, όπως έχει........
δεσμευτεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΚυριάκοςΜητσοτάκης, προχωρεί η ανασυγκρότηση του κόμματος της Ν.Δ., ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε η σύνταξη του «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου, Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στο σχέδιο της διεύρυνσης που προχωρά και δεν ήταν τυχαία η ομιλία του τόσο στο συνέδριο του Ποταμιού το Σάββατο όσο και στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή για το βιβλίο του προέδρου των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών Γκι Φέρχοφσταντ, ενώ είχε προηγηθεί η συνάντησή του με την Αννα Διαμαντοπούλου στη Συγγρού στις αρχές της εβδομάδας με επίκεντρο το ασφαλιστικό.

Ο στόχος της διεύρυνσης είναι κομβικός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θεωρεί ότι μέσα από τις ομάδες του προγράμματος και τα πρόσωπα που θα τις στελεχώσουν θα φανεί ότι η Ν.Δ. ανοίγεται στην κοινωνία και ενσωματώνει στις τάξεις της δυνάμεις που ήταν εκτός των τειχών της.

Αυτό προκύπτει εξάλλου, όπως λένε από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και από τα 698 πρόσωπα που έστειλαν μέσα σε μια εβδομάδα βιογραφικό για να ενταχθούν στις ομάδες εργασίας και να συμβάλλουν εθελοντικά στη συγγραφή του προγράμματος. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 44 έτη, ενώ το 22% είναι από 30 ετών και κάτω, ενώ το 55% έχει μεταπτυχιακό και το 33% είτε έχει διδακτορικό ή είναι υποψήφιοι διδάκτορες. 

Μάλιστα από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. λένε ότι οι και οι δυο ομάδες που δημιουργήθηκαν και συνδέονται με την συγγραφή του προγράμματος έχουν αέρα διεύρυνσης σε δυνάμεις που δεν είχαν οργανωτική σχέση με τη Ν.Δ.

Στο πλαίσιο αυτό και με το πνεύμα της διεύρυνσης συγκροτήθηκε και μια συμβουλευτική επιτροπή που εκτός από τον Κ. Χατζηδάκη και τον γραμματέα Προγράμματος Γ. Στεργίου, θα επιβλέπει την πορεία συγγραφής του κυβερνητικού σχεδίου της Ν.Δ.

Σε αυτή την ομάδα συμμετέχουν ο Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δημήτρης Καλαβρός, νέος επιχειρηματίας start up και δημιουργός του TedxAthens, η Νέλλη Κάτσου, διευθύνουσα σύμβουλος μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας, ο Θόδωρος Πελαγίδης, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόνη και η Νίκη Τζαβέλλα, πρώην ευρωβουλευτής και επί έτη κεντρικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων.

Επίσης συγκροτήθηκαν πέντε μεγάλες επιτροπές με συγκεκριμένες ενότητες, όπου την εποπτεία θα έχουν: Στο πεδίο ανάπτυξη, επικεφαλής θα είναι ο Χρήστος Σκλαβούνος, τραπεζικό στέλεχος και πρόεδρος του ΤΧΣ την περίοδο 2013-2015. Στο πεδίο αξιοκρατίας επικεφαλής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σπύρος Βλαχόπουλος. Στο πεδίο αριστείας, επικεφαλής θα είναι ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεύθυνος για το τμήμα ΜΒΑ, Γιώργος Ιωάννου. Στο πεδίο αξιοπιστία, επικεφαλής θα είναι ο πρέσβης Γιώργος Σαββαϊδης, ενώ στο πεδίο αλληλεγγύη, υπέυθυνος θα είναι ο πρώην γ.γ. Υγείας, Βασ. Κοντοβαζαινίτης.
Στέφανος Λιγνός
Πηγή: thetoc.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...