27 Φεβ 2016

Το Μιούζικαλ «Ποια Ελένη;» των Ρέππα Παπαθανασίου στο Γρυπάρειο

Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου με τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο Σύρου "Απόλλων" παρουσιάζουν για το θεατρόφιλο κοινό της Μυκόνου....
στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο  το γνωστό Μιούζικαλ-Κωμωδία των Ρέππα Παπαθανασίου, «ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ;», μια παράσταση όπου τον πρώτο λόγο έχουν η ομορφιά και ο έρωτας.
Οι συγγραφείς τροποποίησαν τον μύθο του Τρωικού πολέμου και ετοίμασαν μια μουσική κωμωδία. Άραγε ο Τρωικός Πόλεμος, θα μπορούσε να κωμωδία;
Το «Ποια Ελένη;» παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στην  Σκηνή Κοτοπούλη Ρεξ, σε παραγωγή Εθνικού Θεάτρου κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε επαναλήφθηκε και την επόμενη θεατρική σεζόν.
Το «Ποια Ελένη;» είναι μια κωμωδία - μιούζικαλ, ένα παραμύθι που μας γυρίζει πίσω στον πανάρχαιο μύθο του Τρωικού πολέμου, εστιάζοντας στο πρόσωπο της Ελένης.

Για το συγγραφικό δίδυμο ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ! Το μπλέξιμο δημιουργήθηκε από τις Θεές (Αφροδίτη, Ήρα και Αθηνά) λόγω ανταγωνισμού και για να σπάσουν την πλήξη τους. Στην Τροία λοιπόν δεν έφτασε ποτέ η Ελένη, αλλά η Πεύκιδα, η λιγότερο όμορφη ξαδέλφη της. Ο Πάρις, ως εκ θαύματος, μα και οι άλλοι Τρώες, θα τη λατρέψουν ως ωραία Ελένη, αφού και η ίδια θα ταυτιστεί με την ιδέα. Άλλωστε όπως λέει η Αφροδίτη «η ομορφιά είναι ψέμα και κατασκεύασμα. Του λογικού τερτίπι. Κι όλο αλλάζει μορφή και νόημα».
Ένα εύρημα δυνατό που θα προβληματίσει τους θεατές για την εικόνα και το περιεχόμενο, τη σημασία της ομορφιάς και την απουσία της. Οι αρχαίοι ήρωες θα μπερδευτούν με το σήμερα, θα πάρουν μορφές από μύθους και κλασσικά εικονογραφημένα και όλα αυτά σ' ένα θέαμα απολαυστικό, ανάλαφρο με το χιούμορ των συγγραφέων στο ζενίθ!!
 
Μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να γελάσει, να ταξιδέψει στο μύθο, να αναρωτηθεί, να προβληματιστεί και να διασκεδάσει μέσα από μια παράσταση-υπερπαραγωγή που υπόσχεται πολλά!
Σάββατο 27 φεβρουαρίου 2016
Η παραστάση αρχίζει στις 8.30μ.μ.
Εισοδος Ελεύθερη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...