24 Φεβ 2016

Τι θα έλεγες να γίνεις καλύτερος άνθρωπος;

Έλενα Δημογκότση - Θεραπεύτρια ThetaHealing
Τι αισθανόμαστε για τους συναθρώπους μας; Κοιτάμε καθόλου τα θετικά τους.......
χαρακτηριστικά ή εστιάζουμε κυρίως στα αρνητικά; Κρίνουμε με ευκολία τους άλλους ή αποδεχόμαστε και κατανοούμε αυτό που περνάει; Πόσο εύκολα κρίνουμε! Ενώ όταν το περνάμε εμείς ή όταν κάνουμε λάθη, προσπαθούμε να τα κρίψουμε γιατί νιώθουμε φόβο… Φόβο μήπως μας κρίνουν ή ακομη χειρότερα μη μας απορρίψουν!

Και όμως η πραγματικότητα δεν είναι μόνο μία… Σας έχει τύχει ποτέ να πιστεύετε κάτι για κάποιον άνθρωπο και κάποιος άλλος φίλος σας, να έχει διαφορετική άποψη γι αυτόν; Αναρρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Ακόμη και σε μια φωτογραφία κάποιος βλέπει τον άλλον όμορφο και κάποιος άλλος άσχημο, κάποιος βλέπει έναν θυμωμένο άνθρωπο και κάποιος άλλος έναν φοβισμένο. Πόσο διαστρεβλωμένη είναι τελικά η πραγματικότητά μας.

Κι όμως, τις περισσότερες φορές εστιάζουμε στα αρνητικά του χαρακτηριστικά… Όλοι μας έχουμε τα αρνητικά αλλά έχουμε και τα θετικά! Αλλά τα θετικά δεν θέλεις να τα βλέπεις… Φοβάσαι μήπως ο άλλος είναι καλύτερος από εσένα…. Και αυτό δεν το θέλεις… Παλεύεις με νύχια και με δόντια να καταφέρεις να είσαι ο καλύτερος!

Από όλα αυτά μπορείτε με ευκολία να καταλάβετε τι βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας… Όλη μας η ζωή είναι εστιασμένη στην κρίση, στον φόβο, στον θυμό…. Τι θα έλεγες να αρχίσεις να βλέπεις τα θετικά τους;

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι όταν μπορείς να συγχωρήσεις τον εαυτό σου για τα λάθη του… Όταν μπορείς να μιλήσεις με τον εαυτό σου και να του πεις, ένα

-“Δε πειράζει, δεν ήξερες αλλά τώρα μαθαίνεις”… , ένα

-“Όλα θα διορθωθούν, όλα θα πάνε καλύτερα”

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι όταν κατανοείς ότι κάποιος άνθρωπος έχει την δική του στιγμή για να αποφασίσει να εξελιχθεί… Όταν ακόμη και στα μεγαλύτερά του λάθη εσύ μπορείς να είσαι εκεί και να του πεις με όλη την ειλικρίνια της ψυχής σου, ένα

-“Δε πειράζει, εγώ είμαι εδώ.. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους”….

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι όταν ακούς τον άλλον και την αποψή του, χωρίς να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις. Ακούγοντας κάθε του σκέψη προσεκτικά. Όταν τελειώσει αυτό που λέει, τότε μπορείς να του μιλήσεις για το τι θα έκανες εσύ, σε μια τέτοια κατάσταση. Πολλές φορές η άποψή σας, σε εκείνη την δεδομένη στιγμή, μπορει να είναι αντίθετη. Μπορεί όμως την επόμενη μέρα ένας απο τους δυό σας να θελήσει να αλλάξει! Γίνε καλύτερος άνθρωπος! Αποδέξου με ευκολία αυτήν την αλλαγή! Έχεις κάθε δικαίωμα τη μια μέρα να πιστεύεις κάτι και την άλλη μέρα κάτι άλλο! Η εξέλιξή μας ειναι η αλλαγή! Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ζωής! Η ζωή υπάρχει γιατί υπάρχει αλλαγή!

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι όταν αποδέχεσαι τον άλλον γι αυτό που κάνει τώρα, ακόμη και αν εσύ μετάνιωσες που δεν έκανες πιο πολλά όταν ησουν στην δική του ηλικία… Όταν αντί να τον πιέσεις να κάνει κάτι τώρα που μπορεί γιατί η ζωή είναι μικρή και δεν θα έχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες στην ζωή του, τον ρωτάς,

-“Είσαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνεις τώρα;” ή

-“Είναι αυτό που σε κάνει να πλημμυρίζεις από ευτυχία; Tην νιώθεις σε κάθε κύτταρο του σώματός σου;”

-“ΝΑΙ , σου φωνάζει, ΝΑΙ!!!!!

Γίνε καλύτερος άνθρωπος εκείνη την στιγμή! Νιώσε σε όλο σου το είναι, την ευτυχία του, ακόμη και αν σε βρίσκει αντίθετο με αυτά που θέλεις εσύ! Εστίασε στα θετικά του! Ισορρόπησε μέσα σου και έξω σου! Μίλα πιο πολύ για τα θετικά! Ψάξε να τα βρεις! Έχεις εστιάσει τόσο πολύ στα αρνητικά, που χρειάζεται να τα ψάξεις πολύ για να τα βρεις… Ακόμη και τις κατάλληλες λέξεις μπορεί να χρειαστεί να ψάξεις… Μπορεί να τις έχεις ξεχάσει και αυτές! Κάνε την αλλαγή για να αρχίσει ο κόσμος μας να αλλάζει! Μόνο από εμάς μπορεί να ξεκινήσει όλο αυτό!

Και μη ξεχνάς ότι έχεις γεννηθεί με αυτά τα υγιή χαρακτηριστικά! Τα ξέχασες όμως γιατί γέμισες με φόβο στην καρδιά σου… Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα ξαναθυμηθείς! Ευχαριστώ τρεις πολυ καλούς μου φίλους που με έκαναν να κατανοήσω όλο αυτό το μεγαλείο!
Πηγή: enallaktikidrasi.com
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...