25 Φεβ 2016

Γιάννης Βρούτσης: Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή για το ΕΚΑΒ Μυκόνου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης,......
κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μυκόνου (α.π. 1386/19-02-2016), σχετικά με την ανάγκη για άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Μυκόνου.

Η αδυναμία του ΕΚΑΒ Μυκόνου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του και να παρέχει στους κατοίκους και τους επισκέπτες τη στοιχειώδη υπηρεσία της διακομιδής, έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την έντονη ανησυχία των κατοίκων. Γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στη σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα την αύξηση των τραγικών περιστατικών εξαιτίας της αδυναμίας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης στους ασθενείς.

Είναι αδιανόητο, σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της πατρίδας μας, όπου κατά τους θερινούς μήνες οι ανάγκες του πολλαπλασιάζονται, να παρουσιάζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, η οποία μάλιστα επιδεινώθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα. Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η κυβέρνηση αδιαφορεί και δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος υγείας σε όλη τη χώρα, που με δική της ευθύνη καταρρέει.

Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου και ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Μυκόνου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και να σέβεται το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...