29 Μαΐ 2013

Λαμπρά αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Α' (Εικόνες & Videos)

Την Κυριακή 25 Μαίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,με συγκίνηση στα πρόσωπα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για τη συμπλήρωση των 77 ετών από την εύρεση της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου αλλά και των αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Α΄...

Παρακολουθείστε Video:
Με ευσέβεια και κατάνυξη και παρουσία εκατοντάδων πιστών απο Σύρο,Τήνο και Μύκονο, τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου ,των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου και Σύρου κ. Δωροθέου Β' και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Μυκόνου και Τήνου.
Παρακολουθείστε Video:
Πρίν το τέλος της Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία για την προσωπικότητα του Προκατόχου του Μακαριστού, λέγοντας:
"Άνδρες ονομαστοί εν δυνάμει…Ηγούμενοι λαού... Πάντες ούτοι εν γενεαίς εδοξάσθησαν και εν ταις ημέραις αυτών καύχημα..ούτοι άνδρες ελέους ων αι δικαιοσύναι ουκ επελήσθησαν... και η δόξα αυτών ούκ εξαληφθήσεται...... 
Παρακολουθείστε Video:
Μηνύματα προς την εκδήλωση απέστειλαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θήρας κ. Επιφάνιος και Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Επίσκοπος Καθολικών Σύρου κ. Φραγκίσκος, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Τήνου κ. Νικόλαος και ο γηραιότερος Κληρικός της Μητροπόλεως και συντοπίτης του Μακαριστού, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουγανέλης, τα οποία ανέγνωσε ο Πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού. 
Παρακολουθείστε Video:
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας με παιάνες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σύρου - Ερμούπολης και τούς ήχους των καμπάνων στον αύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, όπου ευρίσκονται οι προτομές των αειμνήστων Μητροπολιτών Σύρου Αλεξάνδρου Λυκούργου, Αθανασίου Λεβεντόπουλου και Φιλαρέτου Ιωαννίδη, τις οποίες ο αοίδιμος Δωρόθεος Β' εδείματο στις 27 Μαΐου 1979, και πλησίων των οποίων είχε αναρτηθεί επί πλαισίων φωτογραφικό οδοιπορικό της ζωής του Γέροντος απ' αρχής έως τέλους.
Παρακολουθείστε Video:
Τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και εν συνεχεία, σε συγκινητική ατμόσφαιρα, υπό τους ήχους κωδωνοκρουσιών και ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Ιεράρχου από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και τον χορηγό της, Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος έρανε με άνθη τις προτομές και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος κατέθεσε στεφάνους. 
 
Στη σεμνή τελετή παρευρέθησαν Αιδεσιμώτατοι Πατέρες από τη Σύρο, τη Μύκονο π.Βασίλειος Τζανιδάκης και π.Πέτρος Μαραγκός, την Τήνο, την Κέα και τη Σίφνο.

Οι Δήμαρχοι Σύρου-Ερμούπολης,κ. Ιωάννης Δεκαβάλλας, Τήνου, κ. Παναγιώτης Κροντηράς και Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, οι Αντιδήμαρχοι Μυκόνου Αλέξανδρος Βαμβακούρης, Ειρήνη Γρυπάρη, ο Δημ.Σύμβουλος Ιωάννης Θεοχάρης και η Πολιτευτής Κυκλαδων με τη Ν.Δ κα Κατερίνα Μονογιού.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής του Λιμενικού Σώματος, κ. Ν. Σκευοφύλακας, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Σύρου, κ.Γ. Τσάπρας, οι Λιμενάρχες Μυκόνου, κ. Νικόλαος Ζυγούρης και Τήνου, κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος και από την οικογένεια του Μακαριστού Ιεράρχη, η κα Μαρία Βασιλείου-Αργυρίου και ο Γεράσιμος Ζουγανέλης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όσους συνήργησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, ....

 Παρακολουθείστε Video: 
..... τη Δημοτική Φιλαρμονική, το Λύκειο Ελληνίων και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων,που πλαισίωσαν την τελετή, τους Κληρικούς, που κατέφθασαν από τα άλλα νησιά της Μητροπόλεως, οι οποίοι δέχθηκαν το χάρισμα της Ιερωσύνης από τη δεξιά του αοιδίμου, το λαό για την παρουσία του και ιδιαίτερα τους 300 προσκυνητές από την Τήνο και τη Μύκονο, που με τη συνέργεια των Αρχιερατικών Επιτρόπων Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, Μυκόνου Πρωτοπρεσβύτερου Βασιλείου Τζανιδάκη και του Πρωθιερέως του Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Μυκόνου Πρωτοπρεσβύτρεου Πέτρου Μαραγκού, κατέφθασαν το πρωί στη Σύρο με το ημερόπλοιο «Delos Express».
Μετά το πέρας των Εκδηλώσεων στον αύλιο χώρο του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους πιστούς. 

Η Επιστροφή των προσκυνητών στη Μύκονο με την εποπτεία του Πρωθιερέως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μυκόνου, Πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Μαραγκού, με το ημερόπλοιο «Delos Express».
Παρακολουθείστε Video:
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...