27 Μαΐ 2013

Σίβυλλα alert! Ποιοι βγάζουν τις μυκονιάτικες επαύλεις τους στο σφυρί;

“Diamonds are a girl’s best friend” τραγουδούσε η Μέριλιν Μονρόε. Το αιώνιο σύμβολο του sex φορούσε πανάκριβα διαμάντια στο λαιμό και στους καρπούς των χεριών της. Τα κοσμήματα έδεναν υπέροχα με το μακρύ ροζ φόρεμά της. Τα κορίτσια στην Ελλάδα έχουν στο μυαλό τους την εικόνα της ντίβας με.......
τα πλατινέ μαλλιά που αυτές τις μέρες- ήταν μια αστραφτερή εκπρόσωπος του Αστερισμού των Διδύμων- θα γιόρταζε τα γενέθλιά της.

Τι κράτησαν όμως πέρα από τα shocking pink φορέματα οι Ελληνίδες οι οποίες ανήκουν στην ανώτερη οικονομική και κοινωνική τάξη; Τίποτα άλλο από την νοσταλγία και ένα glamour που δεν υπάρχει πια. Τα διαμάντια κλείστηκαν στις ειδικές θυρίδες των Τραπεζών ή πουλήθηκαν σε κάποιες δημοπρασίες στο εξωτερικό.

Πολλές αναγκάστηκαν έπειτα από «παρότρυνση» των συζύγων τους να τα πουλήσουν εδώ στην Ελλάδα έναντι εξευτελιστικής τιμής. Κραταιές επιχειρήσεις γκρεμίστηκαν σε μία νύχτα. Οι σύζυγοι -άλλοτε πανίσχυροι επιχειρηματίες- αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Σε κατάσταση απελπισίας ιδιοκτήτρια πανάκριβης boutique έλεγε ότι τα φέσια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Τα χρέη πρώην επιφανών εκπροσώπων της επιχειρηματικής ζωής σε κοσμηματοπωλεία και καταστήματα επίπλων είναι τεράστια.

Οι ενοικιαζόμενες βίλες, τα pool boys και οι bodyguards
Οι βίλες στην Μύκονο έχουν βγει στο σφυρί όμως ούτε αυτοί οι πολυσυζητημένοι Ρώσοι μεγιστάνες δεν αγοράζουν…

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες λαμπερών επαύλεων σε προάστια της Mykonos αναγκάζονται να τις νοικιάσουν. Η περιοχή της Ελαιόμανδρας είναι ίσως η μόνη όπου κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές μπορούν να «κρατήσουν» τα σπίτια τους. Οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους -τα ονόματα είναι ηχηρά- βρίσκονται σε απόγνωση.

Κάτοικοι του νησιού υποστηρίζουν ότι οι πρώην rich & famous δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον ούτε τους κηπουρούς τους. Οι ταπεινοί πλην τίμιοι εργαζόμενοι δεν «μασάνε» όμως πλέον. Κανείς δεν δέχεται να κάνει οποιαδήποτε εργασία αν δεν πληρωθεί προκαταβολικά. Ακόμα και αυτά τα καλογυμνασμένα pool boys!

Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι επιχειρηματίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα διατηρούν στρατιές από bodyguards-ντουλάπες. Αυτούς αλήθεια πώς τους πληρώνουν; Διότι έχω μάθει ότι οι σύζυγοί τους έβγαλαν ακόμα και τις συλλεκτικές τσάντες τους στο σφυρί! Οι τοκογλύφοι κάνουν party!
Big stars και δανεικά!
Πηγή : tovima.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...