29 Μαΐ 2013

Σπείρα εξαπατούσε τουριστικά γραφεία και ξενοδόχους

ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Έξι άτομα, μέλη σπείρας που διέπραττε απάτες σε βάρος τουριστικών γραφείων και ξενοδόχων συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. Οι συλληφθέντες παρίσταναν εκπροσώπους επιτροπής ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή υπάλληλους του υπουργείου Τουρισμού και αφού υπόσχονταν στα υποψήφια θύματα την εξασφάλιση συμμετοχής σε υποτιθέμενα κοινοτικά τουριστικά προγράμματα, λάμβαναν........
ως «εγγύηση» από 2.000 έως 7.000 ευρώ.

Μάλιστα, για να πάρουν τα χρήματα, είχαν δώσει τους τραπεζικούς λογαριασμού αστέγων, στους οποίους έδιναν ένα μικρό ποσό.Οι πέντε από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες και ο ένας Ρουμάνος. Αναζητούνται ακόμη δύο Έλληνες.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, τα μέλη της σπείρας των απατεώνων επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με εκπροσώπους δημοτικών Αρχών και εμφανιζόμενοι ως μέλη Επιτροπής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. ή ως υπάλληλοι του Υπουργείου Τουρισμού, ζητούσαν στοιχεία τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής τους, με το πρόσχημα ότι θα τους πρότειναν συμμετοχή – αξιοποίηση τουριστικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν συνεχεία επικοινωνούσαν με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και υποσχόμενοι τη συμμετοχή τους στα προγράμματα, αποσπούσαν τα χρήματα.

Για την κατάθεση των «εγγυήσεων» σε τραπεζικούς λογαριασμούς, η σπείρα προσέγγιζε και «στρατολογούσε» άπορους και άστεγους, που διέμεναν σε ξενώνες αστέγων στην Αττική και τους έπειθε, δίνοντάς τους λίγα χρήματα, να δημιουργήσουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους, για να γίνονται οι καταθέσεις.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζών, κάρτες ανάληψης χρημάτων και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα εξαπάτησε 9 ταξιδιωτικά γραφεία και δύο ιδιοκτήτες ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και έναν εργολάβο Δημοσίων Έργων, ενώ επιχείρησε να εξαπατήσει άλλα πέντε ταξιδιωτικά γραφεία.

Τα χρήματα που άρπαξαν ανέρχονται στις 46.850 ευρώ.Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ' επάγγελμα και εξακολούθηση, της απόπειρας απάτης και της παράβασης του Νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων Τραπεζών, κάρτες ανάληψης χρημάτων και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, με συνδέσεις που ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι ο 65χρονος και ο 67χρονος είχαν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για την εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...