29 Μαΐ 2013

Ζηζή Πατεράκη: Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα πολύ αληθινό!

Η καρδιά είναι το κεντρικό όργανο του σώματος, ο δωρητής της ζωής. Μια καρδιά που κλείνει με σκοπό να  ελαχιστοποιηθεί ο πόνος, που μπορεί να νιώσω αν είμαι ανοιχτός σε αισθήματα, μπορεί να γίνει ο καταλύτης και η αρχή για μία ασθένεια.......
Πολλοί άνθρωποι που έρχονται στο γραφείο μου με στηθάγχη, αρτηριοσκλήρωση, ή άλλες ασθένειες και συμπτώματα  που σχετίζονται με το τέταρτο τσάκρα,  έχουν αγνοία ότι έκλεισαν τις καρδιές τους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Δεν μπορούν  να θυμηθούν  πότε ή πώς το έκλεισαν, αλλά το τίμημα που πληρώνουν τελικά  είναι υψηλό.
 
Όταν σε αρχική φάση της ζωής μου ανάρρωνα  από μια σχέση που με απομάκρυνε από την καρδιά μου και σχεδόν κατέστρεψε την ικανότητά μου να μπορώ να αγαπήσω, συνειδητοποίησα ότι είχα να αναπτύξω μια νέα ικανότητα. Άρχισα να δοκιμάζω και να εξερευνώ τη δύναμη της καρδιάς μου με το να την εκθέτω προκλητικά σε αλλαγές και σε καταστάσεις που ήταν σημαντικές για τη ζωή μου. 
 
Έκανα τακτικά  απογραφή του τσάκρα της καρδιάς μου , έτσι ώστε να είναι συνειδητά  ανοιχτό στο να αγαπά και να το αγαπούν!  Εάν δεν προσελκύετε την αγάπη στη ζωή σας, μπορείτε να αναρωτηθείτε αν η καρδιά σας είναι πραγματικά ανοικτή στο να την αγαπούν ή αν ακόμα έχει παλαιά τραύματα και πονάει. Κάνοντας συχνά μια προσωπική απογραφή είναι ένας ισχυρός τρόπος να δείτε αν η καρδιά σας είναι ανοιχτή ή κλειστή.
Καθίστε ήσυχα με τον εαυτό σας και ρωτήστε τον:
-Τι αισθάνομαι;
-Πού πληγώνεται ο εαυτός μου;
-Τι κάνω που κρατάει πίσω την αγάπη;
-Γιατί αναιρώ την αγάπη;
-Θα ήθελα να είμαι πιο τρυφερός με τους άλλους και με τον εαυτό μου;
-Θα μπορούσα να αγαπήσω τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι;
-Τι σημαίνει η αυτό-αποδοχή για μένα;
-Ο ίδιος έχω δημιουργήσει την απομόνωση με τους άλλους;
-Μου λείπει η συναίσθηση ότι  είμαι φοβισμένος σε ότι αφορά την οικειότητα;
-Έχω συνεχώς την ανάγκη της έγκρισής και της αγάπης των άλλων;
-Δίνω υπερβολική προσοχή στις ανάγκες των άλλων και όχι αρκετή στις δικές μου;
Αυτές οι αναζητήσεις μπορεί να μας βοηθήσουν να αξιολογήσουμε ανισορροπίες στο τέταρτο ενεργειακό κέντρο. Όπως έχουμε έρθει για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορεί να μας βοηθήσουν να ξέρουμε το πότε, πού και πώς οι καρδιές μας χρειάζονται θεραπεία. 
Τέταρτο Ενεργειακό Κέντρο
Ακτινοβολεί πράσινη ή ροζ δόνηση 
Μέρη του σώματος: Καρδιά, πλάτη θώρακας, κάτω περιοχή πνευμόνων, αίμα και κυκλοφοριακό σύστημα, δέρμα
Αδένες: Θύμος 
Το κέντρο της καρδιάς αποτελεί τον κόμβο ολόκληρου του ενεργειακού μας συστήματος. Αποτελεί την σύνδεση των τριών φυσικών και συναισθηματικών κέντρων με τα τρία ανώτερα νοητικά και πνευματικά. Στην καρδιά ανήκει η ικανότητα μας να συναισθανόμαστε, να συμπονούμε και να κατανοούμε τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους. Μέσα από την καρδιά συνδεόμαστε με τις κοσμικές ενέργειες, με τη φύση, με τη μουσική, με την τέχνη και όλα τα μηνύματα μεταφράζονται σε συναισθήματα.
Στη καρδιά συναντάμε την αγάπη στην τέλεια και θεϊκά εκπορευμένη μορφή της, που δονείται μέσα από την ίδια την τέλεια ποιότητα της χωρίς να χρειάζεται να αποκτηθεί ή να χαθεί, χωρίς να ζητάει και να απαιτεί. Η καρδιά εκπαιδεύεται να συγχωρεί, να αγκαλιάζει και να αποδέχεται την προσωπικότητα με σκοπό την αναβάθμιση της τελευταίας και εντέλει την ενότητα. Μέσα από το κέντρο της καρδιάς επανασυνδεόμαστε με τον Πνευματικό Εαυτό μας. 
 
Πραγματικά η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που αγαπά την αλήθεια.
Η αγάπη έχει τη δύναμη να θεραπεύει όλες τις πληγές που μπορεί να έχουμε υποστεί, αν της επιτρέψουμε να κυκλοφορήσει μέσα μας.
Ζιζή Πατεράκη - Διαισθητική Σύμβουλος
http://www.live-in-light.com
Πηγή : mylady
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...