30 Μαΐ 2013

Πρόστιμα και απαγορεύσεις από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για γνωστά προϊόντα τηλεπώλησης

Πρόστιμα που ξεπέρασαν τις 200.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν. 22521/94.
Συγκεκριμένα, πρόστιμα συνολικού ύψους 178.500 ευρώ επιβλήθηκαν κατόπιν έρευνας σε εταιρείες για προώθηση και διάθεση του προϊόντος «μπάλα πλυσίματος ρούχων», καθώς κατά την προώθηση και διάθεση των προϊόντων στους καταναλωτές χρησιμοποιήθηκαν ισχυρισμοί .......
που αφορούσαν στην οικολογική, αντιμικροβιακή, απορρυπαντική και καθαριστική δράση τους καθώς και την μη παρουσία χημικών σε αυτά κλπ, χωρίς ωστόσο να προσκομιστούν στις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ακρίβεια των ισχυρισμών αυτών.

Επίσης, πρόστιμα συνολικού ύψους 45.000 ευρώ κατόπιν εκτεταμένης αυτεπάγγελτης έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών της επιβλήθηκαν σε δύο εταιρείες για την προώθηση συσκευών απώθησης / εξάλειψης τρωκτικών και εντόμων.
Στην εταιρεία DIAMANT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση και διάθεση του προϊόντος «απωθητικό εντόμων και τρωκτικών» με την εμπορική επωνυμία «Insect Repeller», ενώ στην εταιρεία ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Α.Ε. επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση και διάθεση της «Συσκευής απομάκρυνσης επιβλαβών ζώων» με την εμπορική επωνυμία «Pest Reject» και για μη παροχή οδηγιών χρήσης και έγγραφης εγγύησης στην ελληνική γλώσσα.

Επιπρόσθετα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία του προϊόντος «Insect Repeller» της πρώτης εκ των άνω εταιρείας και ζητήθηκε η απόσυρσή του από την αγορά, καθώς δεν συμμορφώνεται με της διατάξεις της οδηγίας 2006/95/ΕΚ ούτε φέρει επί της συσκευασίας του ή επί του ίδιου του προϊόντος, ένδειξη τύπου.
Πηγή : iefimerida.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...