28 Φεβ 2014

Πρόβα επέμβασης! Κατέλαβαν δύο αεροδρόμια στην Κριμαία οι Ρώσοι

- Ρώσοι ελέγχουν δυο αεροδρόμια στην Κριμαία υποστηρίζει το Κίεβο
- Για εισβολή κατηγορεί τη Μόσχα ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας
- Κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης οι ρωσικές δυνάμεις
- Από τα ξημερώματα ένοπλοι έχουν και τον έλεγχο του αεροδρομίου της Συμφερούπολης......

Επίδειξη δύναμης ή μήπως αυτό που φοβούνταν όλοι, η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία άρχισε;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ καθώς ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έχουν υπό τον έλεγχό τους δυο αεροδρόμια της Κριμαίας, ένα εκ των οποίων το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, Ρώσοι στρατιώτες με κράνη, αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα, αναπτύχθηκαν στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης.


Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη "μαχητών".

Νωρίτερα, ενόπλοι χωρίς διακριτικά, ανέλαβαν τον έλεγχο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Κριμαίας, της Συμφερούπολης.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για ένοπλη εισβολή και κατοχή. Όπως είπε ο Αρσέν Αβάκοφ μέσω της σελίδας του στο Facebook δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων, που κατά τον ίδιο ήταν μέλη των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων ανέλαβαν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

"Θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι μία ένοπλη εισβολή και κατοχή που παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τους κανόνες", είπε ο Αβάκοφ περιγράφοντας την κατάληψη ως ένοπλη πρόκληση και κάνοντας έκκληση για διάλογο.

Λειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο της Συμφερούπολης
Οι ένοπλοι οι οποίοι, περιπολούν τους χώρους του αεροδρομίου της Συμφερούπολης δεν έχουν μετακινηθεί προς τους τερματικούς σταθμούς των επιβατών και φαίνεται να επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι οι άνδρες, οι οποίοι φέρουν πλήρη εξοπλισμό μάχης και κρατούν πολυβόλα και αυτόματα όπλα, κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός του πύργου ελέγχου.

Ένας από αυτούς, ονόματι Βλαντίμιρ, είπε ότι είναι εθελοντής και τους βοηθάει.
"Είμαι μαζί με την Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές...Βρισκόμαστε εδώ στο αεροδρόμιο για την τήρηση της τάξης. Θα καλωσορίσουμε τα αεροπλάνα με ένα ωραίο χαμόγελο--το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά", είπε.

Ο Βλαντίμιρ πρόσθεσε ότι παρότι ο ίδιος και άλλοι εθελοντές υποστηρίζουν τις πράξεις των ενόπλων, δεν γνωρίζουν από που προέρχεται η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Η εντολή του Πούτιν
Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, ίσως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να συνεχίσει τις συνομιλίες με την Ουκρανία σχετικά με τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις και να συμβουλευτεί τους ξένους εταίρους, περιλαμβανομένων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της G8 σχετικά με την οικονομική βοήθεια, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Η ανακοίνωση προσθέτει ακόμη ότι ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το αίτημα της νότιας περιοχής της Ουκρανίας, της Κριμαίας δηλαδή, για ανθρωπιστική βοήθεια.
Πηγή : newsit.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...