27 Φεβ 2014

Ετοιμασίες πολέμου! Ρωσικά πολεμικά πλοία "έδεσαν" στην Κριμαία – Διαδηλωτές κατέλαβαν Βουλή και κυβερνείο – Ύψωσαν τη ρώσικη σημαία!

- Μια φωτογραφία στο twitter σπέρνει τρόμο για τις εξελίξεις στην Κριμαία
- Δείχνει πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που μεταφέρουν πεζοναύτες και οπλισμό
- Μόσχα: Θα υπερασπιστούμε με σθεναρό και ανυποχώρητο τρόπο τους Ρώσους της Ουκρανίας
- Προειδοποίηση Κιέβου προς Μόσχα: Οποιαδήποτε κίνηση θα σημαίνει πόλεμο!
- Το πρωί, διαδηλωτές υπέρ της Ρωσίας κατέλαβαν..........
το κοινοβούλιο και την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην Κριμαία
- Πληθαίνουν οι φωνές για απόσχιση από την Ουκρανία
- Σήμερα παρουσιάζεται η νέα κυβέρνηση μετά τη δια βοής έγκριση από τους διαδηλωτές της πλατείας Ανεξαρτησίας

Μια εικόνα εκατοντάδες λέξεις... Η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter το AmericanDefenceNews και δείχνει, όπως αναφέρει, πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας να αποβιβάζουν στην Κριμαία τανκ και στρατιώτες προκαλεί παγκόσμιο συναγερμό για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Μια περιοχή που μοιάζει, κυρίως τις τελευταίες 24 ώρες, καζάνι έτοιμο να εκραγεί και να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Την ανησυχία ήρθε να εντείνει ένα μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο twitter πως η Μόσχα θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με "σθεναρό και ανυποχώρητο" τρόπο, κάνοντας μάλιστα λόγο για "ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στην Ουκρανία.

"Το υπoυργείο Εξωτερικών της Ρωσίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται στη διεθνή σκηνή τα δικαιώματα των συμπατριωτών της, θα αντιδρά σθεναρά και ανυποχώρητα όταν αυτά θα παραβιάζονται", αναφέρεται στο μικρομπλόγκ του υπουργείου στο Twitter.
Την ίδια ώρα, ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Διεξάγονται διαρκείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις ...αεροπορικές βάσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Από χθες άλλωστε ο Βλαντιμίρ Πούτιν "ζεσταίνει" τα... τανκ του ρωσικού στρατού κι έδωσε εντολή για ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία ώστε να είναι... ετοιμοπόλεμα τα στρατεύματα. Άλλοι, πάλι, πιστεύουν πως ετοιμάζεται εισβολή της Μόσχας.

Προειδοποιήσεις από το Κίεβο
Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας προειδοποίησε τη Μόσχα για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει στην Κριμαία. Οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα εκληφθεί από το Κίεβο ως επιθετική ενέργεια, διεμήνυσε ο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά την κατάληψη των κτιρίων του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου στην Κριμαία από "εγκληματίες με στρατιωτικές στολές", ανακοινώνοντας ότι έδωσε διαταγή στις δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν "όλα τα αναγκαία μέτρα" για την προστασία των πολιτών.

Κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων
Από νωρίς το πρωί κλιμακώνεται η ένταση στην Κριμαία, την μοναδική περιοχή της Ουκρανίας με κατά πλειοψηφία ρωσικό πληθυσμό. Tα επεισόδια που ξεκίνησαν χθες ανάμεσα σε Τατάρους και φιλορώσους αναζωπύρωσαν τους φόβους για πιθανή απόσχιση της χερσονήσου.
Οι εξελίξεις δε σταμάτησαν όταν τελείωσαν τα επεισόδια της Τετάρτης. Το πρωί της Πέμπτης, ένοπλοι εισέβαλαν και κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης αλλά και το κτίριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: "Έμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα".

Δεν είναι σαφές ποιοι έχουν υπό τον έλεγχό τους την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κοινοβούλιο, όμως, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται επί τόπου, η ρωσική σημαία έχει υψωθεί και στα δύο κτίρια.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER Julia Smirnova ‏@smirnova_welt
Περίπου 100 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου. "Άκουσα πυρά αυτόματων όπλων τη νύχτα, κατέβηκα και είδα πολλούς ανθρώπους να εισβάλλουν. Ορισμένοι έφυγαν. Δεν ξέρω πόσοι έχουν μείνει μέσα", δήλωσε ένας κάτοικος στο Reuters.
Πηγή : newsit.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...