24 Φεβ 2014

Σίβυλλα alert! Μύκονος: Ασβεστώνουν περιμένοντας νωρίτερα τους μεγιστάνες

Ένας γεροδεμένος νεαρός άνδρας βάφει σε κατάλευκο χρώμα τους τοίχους μικρού κομψού καταστήματος στα Ματογιάννια. Στην πραγματικότητα «φρεσκάρει» τους ξεθωριασμένους τοίχους και τα πλακόστρωτα της adorable Mykonos τα οποία έχουν χτυπηθεί αλύπητα από τις δυνατές βροχές και τους ισχυρούς ανέμους στην διάρκεια του χειμώνα........

Το πανέμορφο νησί του Αιγαίου έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες υποδοχής χιλιάδων τουριστών νωρίτερα από τις άλλες χρονιές. Δεν είναι τόσο το Πάσχα το οποίο «πέφτει» πολύ νωρίς και θα συγκεντρώσει κυρίως Έλληνες on the island. Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τους λεγόμενους first class τουρίστες οι οποίοι χαρίζουν δυνατές ανάσες στους Μυκονιάτες αλλά και την ελληνική οικονομία.

Οι υψηλές παροχές ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ των ξένων μεγιστάνων του πλούτου. Στις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, τις ενοικιαζόμενες βίλλες στα πανάκριβα προάστια, τα εστιατόρια, beach bars και clubs, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. 

Τα τελευταία τρία χρόνια όμως οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας του πλανήτη έχουν κάνει εντυπωσιακή είσοδο στο αιγαιοπελαγίτικο νησί. Ονόματα όπως η Chanel, η Louis Vuitton, η Stella McCartney, ο Balmain, ο Christian Louboutin και τόσα άλλα φιγουράρουν στα ράφια υπερπολυτελών boutiques. Οι exclusive boutiques βρίσκονται στο κέντρο του νησιού, κάποιες super glamorous όμως όπως η Luisa Beach είναι εγκατεστημένες στην πολυσυζητημένη παραλία της Ψαρούς.

Πεπειραμένος πωλητής ο οποίος «μετακομίζει» στην Μύκονο από το τέλος Μαρτίου μέχρι τον Σεπτέμβριο υποστηρίζει ότι οι πάμπλουτοι τουρίστες αφήνουν στα συγκεκριμένα καταστήματα πάρα πολλά χρήματα. 

Τόσα πολλά ώστε αυτά τα χρήματα των τριών καλοκαιρινών μηνών μπορούν να συντηρήσουν τα αντίστοιχα καταστήματα στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα όπου η οικονομική κατάσταση είναι άσχημη. Η Mykonos δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ένα ανεξάρτητο πάμπλουτο κρατίδιο μέσα σε μία πτωχευμένη χώρα.

Οι billionaires και οι καλλονές που τους συνοδεύουν
Οι πλούσιοι τουρίστες είναι κυρίως Ρώσοι, Αμερικανοί, Τούρκοι και Βραζιλιάνοι. Οι συγκεκριμένοι billionaires πελάτες μπαίνουν στα καταστήματα, επιλέγουν γρήγορα αυτό που θέλουν και πληρώνουν με πλατινένιες ή χρυσές πιστωτικές κάρτες. Είναι άνετοι, δεν κάνουν παζάρια και ξέρουν πραγματικά τι θέλουν. 

Ο πεπειραμένος πωλητής υποστηρίζει ότι οι καλύτεροι και πλέον ευγενικοί πελάτες είναι οι Τούρκοι. Κομψότατοι, περιποιημένοι, γαλαντόμοι και κυρίως αθόρυβοι. Αντίθετα με τους Ρώσους οι οποίοι ξεσηκώνουν τα καταστήματα στο πόδι. 

Συνοδεύονται συνήθως από πλατινομαλλούχες καλλονές. Νεόπλουτες και αγενείς. Αντίθετα οι Τουρκάλες είναι πολύ ευγενικές. Όμορφες γυναίκες. Πραγματικά εκθαμβωτικές. Μοιάζουν σαν να πετάχτηκαν μέσα από κάποιο λαοφιλές σήριαλ της πατρίδας τους.

Το beach bar, ο Μπιλάλ και η Ιταλίδα
Οι τούρκοι, ρώσοι και βραζιλιάνοι μεγιστάνες, αντίθετα με όσα λέγονται, δεν αγοράζουν επαύλεις Ελλήνων χρεωκοπημένων επιχειρηματιών στο Νησί των Ανέμων. Φθάνουν στο νησί με υπερπολυτελή yachts και lear jets, ξοδεύουν απίστευτα ποσά για συλλεκτικές σαμπάνιες και τεράστιες πιατέλες με sushi, κάνουν big parties στην συνέχεια όμως αναχωρούν για άλλους προορισμούς. 

Τις μέρες όμως που μένουν στο νησί γίνεται πραγματικός χαμός. Λατρεύουν το “Nammos” και τις περισσότερες φορές φθάνουν στην παραλία της Ψαρούς με χειροποίητα Riva. Έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην ελληνική μουσική και γνωρίζουν τους διάσημους έλληνες singers.

Η σκέψη μου γυρίζει λίγα καλοκαίρια πριν στην Μύκονο. Η εικόνα του Μπιλάλ Ερντογάν. Ο γιος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλων σκανδάλων. 

Ο αυστηρός μπαμπάς του είναι πολύ δύσκολο να τον διασώσει. Ο Μπιλάλ είναι ένα ιδιαίτερα κακομαθημένο αγόρι. Βρέθηκε στην Μύκονο με υπερπολυτελές yacht. Επέλεξε για να διασκεδάσει super trendy bar. Ξόδευε απίστευτα ποσά σε σαμπάνια και λουλούδια. Πολύ απαιτητικός, ζητούσε από τα γκαρσόνια να στέκονται συνέχεια πάνω από το κεφάλι του. Κάποια στιγμή έβαλε στο μάτι μια πανέμορφη Ιταλίδα η οποία είχε φθάσει εκεί με την παρέα της. 

Μια μελαχρινή καλλονή η οποία φορούσε φόρεμα με αυθεντικά Swarovski του διεθνούς φήμης Έλληνα σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου. Ο Μπιλάλ της έστειλε μήνυμα να πάει στο τραπέζι του. Θρασύτατος, δεν σκέφθηκε καν ότι συνοδευόταν. Όταν εκείνη αρνήθηκε, ο Eρντογάν έκανε μεγάλη φασαρία. Οι ιδιοκτήτες του ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσει…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...