25 Φεβ 2014

Cuba: Ναι στην Οικουμενικότητα

Η κα Μονογυιού με τον εξοχότατο Αντιπρόεδρο κ.Eusebio Leal Spengler
Η πολιτευτής της Ν.Δ στο Νομό Κυκλάδων και Δημοτική Σύμβουλος Μυκόνου, κα Αικατερίνη Μονογυιού από τις 24.01 έως τις 30.01, παρευρέθηκε στον ιστορικό εορτασμό της 10ης Επετείου από τον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Αβάνας στην Κούβα υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.....

Τον εορτασμό διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεξικού και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Μεξικού κ.κ. Αθηναγόρας, παρουσία του Μητροπολίτου Μπουένος Άιρες κ.κ. Ταρασίου, του Επισκόπου Παμϕύλου Ηλία και του Επισκόπου Αβύδου Κύριλλο, Αρχιερέων από την Αμερική και Ελλάδα και παρουσία Ελλήνων της Αμερικής, της Ελλάδος και του Παναμά.
Εξαιρετικό σημείο των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε, κατόπιν πρωτοβουλίας και σχετικών ενεργειών της κας Αικατερίνης Μονογυιού, η μεταϕορά στην Αβάνα -για πρώτη ϕορά στην Ιστορία- των Ιερών Λειψάνων του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου, τα οποίο ϕυλάσσονται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σύρο.
Κατόπιν της αρμοδίως εκϕρασθείσας προτάσεως και πρωτοβουλιών της κας Μονογυιού, καθώς και μετά από το σχετικό αίτημα του Μητροπολίτου Μεξικού κ.κ. Αθηναγόρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος ο Β', έδωσε την ευλογητική του άδεια και εντολή για την μεταϕορά των Ιερών Λειψάνων, συνοδευόμενων υπό του Εϕημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως Σύρου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Φραγκογιάννη και του εκκλησιαστικού επιτρόπου κ. Ιωάννη – Ιάκωβου Παραδείση.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ϕορά που αυτό το Ιερό Σέμνωμα της Ορθοδοξίας, μεταϕέρεται εκτός Σύρου και η πρώτη ϕορά στα χρονικά που Ιερό Λείψανο Αγίου αναμένεται να προσκυνηθεί με συγκίνηση από εκατοντάδες πιστούς στην μακρινή Κούβα -μια χώρα που γνώρισε την Ορθοδοξία μόλις τα τελευταία χρόνια.

Συγκινητικό γεγονός στις εορταστικές εκδηλώσεις υπήρξε η χειροτονία ενός νέου Κουβανού κληρικού καθώς επίσης και το βάπτισμα τεσσάρων ενηλίκων Κουβανών που προσήλθαν στην Ορθοδοξία!
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη ο Αντιπρόεδρος της Κούβας εξοχότατος κ. Eusebio Leal Spengler, με τον οποίο είχε επίσημη συνάντηση η Πολιτευτής των Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για ενδεχόμενη συνεργασία Ελλάδος και Κούβας, ιδίως σε θέματα τουρισμού και γνωριμίας με τον Κυκλαδικό χώρο. Περαιτέρω η κα Μονογυιού προσέϕερε στον Αντιπρόεδρο, βιβλίο-λεύκωμα που αϕορά την ελληνική ιστορία από το 1203 έως το 1986.
Επιπροσθέτως, η κα Μονογυιού, είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κούβα κ. Χαραλάμπους, από τον οποίο ενημερώθηκε για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της Ελλάδος, παρά των σημαντικών δυσκολιών λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και των μειωμένων κονδυλίων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της κας Μονογυιού στη Κούβα και της συναντήσεως της με τον Μητροπολίτη Μεξικού κ.κ. Αθηναγόρα του προσέϕερε ένα αναμνηστικό λεύκωμα αϕιερωμένο στους ναούς της ορθοδοξίας ανά τον κόσμο.
Η κα Μονογυιού, μετέϕερε από την Ελλάδα μια ελιά την οποία ως ένδειξη ελληνισμού και με σκοπό να μείνει πάντα εκεί, ϕύτεψε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, δηλώνοντας "η ελιά, σύμβολο ειρήνης και συμϕιλιώσεως των ανθρώπων, ας θυμίζει σε όλους μας τις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας που απλώνουν και αγκαλιάζουν όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης και αποτελούν το ϕως του κόσμου".
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...